Hírek Szentes

Közéleti tábor Bagoly Szálláson

A VEGA Ifjúsági Szövetség szervezésében ezen a nyáron már négy tábort szerveztek, ezek közül az egyiket elsősorban családoknak, a többit továbbképzés jelleggel – főként fiataloknak. A legutóbbit, egyben az idei utolsót július 16-július 22. között Derekegyház-Tompaháton  (Bagoly Szállás turista házban) közéleti tábort tartották 11-15 éveseknek. Hagyományos ez a program, hiszen közel tíz éve rendeznek ilyen táborokat, természetesen a résztvevők folyamatosan változnak.

Az idén az ország keleti feléből, valamint Erdélyből, Marosvásárhelyről érkeztek fiatalok, akik kortársaik körében az átlagosnál jobban érdeklődnek a társadalmi problémák iránt. A táborvezető Dr. Korom Annamária, segítői Dr. Majár János, és Lantos Anita.

 

A tábor témáinak feldolgozása során többféle csoportokat alakítottak ki. és többféle módszerekkel dolgozták fel az éppen felmerülő kérdéseket. A központi téma a kommunikáció volt, ezen belül szó volt többek között az internetről, a közösségi oldalakról, az okos telefonokról, a médiáról.

 

Nagyon fontos az, hogy jól tudjuk magunkat kifejezni, és hogy jól értsünk meg másokat – mondta el kérdésünkre válaszolva dr. Korom Annamária. Alapvetően vicces szituációk sorában próbálhatta ki mindenki magát szóban, írásban, rajzban, filmben, neten, mutogatásokkal és egyebekkel.

 

A táborainkban hagyományos, megszokott programok sem maradtak el: volt strandolás Szentesen, számháború, közös sportfoglalkozás a község fiataljaival és sok más szabadidős tevékenység – tette hozzá a táborvezető.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?