Kiemelt hírek Szentes

Közelharc tábor a műszaki alakulatnál

Szentesen, a Damjanich laktanyában július 9 és 13. között egy hetes önvédelmi – közelharc – tábort rendeztek, melyen 38 fiatal vett részt. Az idei tábor már a harmadik volt a sorban, melyet az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szervezett, így az eddig szerzett tapasztalatokat is hasznosították a heti program előkészítése, megtartása során.

Antal László ezredest, a házigazda alakulat parancsnokát a tábor céljáról faggattuk:

Nagyon röviden összefoglalva a tábor foglalkozásait volt önvédelmi oktatás, túlélési technikák elsajátítása, egészségügyi ismeretek bővítése, airsoft és kispuska lövészet, járőrözés. (A hét folyamán hirtelen lezúduló eső sem okozott problémát a táborlakóknak és a sátraiknak.)

A táborlakóknak az egyik legnagyobb kihívást a járőrverseny leküzdése jelentett, de sikerült, ezt, és a heti izomlázat egy kellemes szalonnasütés feledtette.

A hét meglepetését jelentette, amikor megjelent a táborban Shihan Brezovai Sándor, hét danos mester, a Honkyokushin International Karate Organization igazgatója. A mester elkísérte három, többszörös magyar, európai bajnok és világbajnok tanítványa is, akikkel együtt, mintegy 3 órás tréninget tartott.

A tábor utolsó napján, július 13-án a táborozók szülei a laktanyában tekinthették meg, hogy mit is tanultak gyermekeik az ott eltöltött egy hét alatt.

A tábor zárásakor Antal László ezredes, a házigazda műszaki alakulat parancsnoka köszöntötte a szülőket (is), és jelenlétükben adott át elismeréseket a különdíjat érdemlő fiataloknak.

A legjobb táborozó: Ferencz Attila

 

Legéletrevalóbb táborozó: Lőrincz Zsombor

Legjobb egészségügyes: Vajkay Noémi

Legjobb lövő: Reindl Lukas, valamint Somodi Kincső

Legtöbbet fejlődő: Keresztes Cintia, Gerhard Dominik, Radics Vivien

Legsportosabb táborozó: Kovács Boldizsár

Legjobb közelharcos: Gálosi Petra

Legjobb fegyverszerelő: Vajkay Noémi

A rajparancsnokok különdíja: Molnár Gergő

A járőrverseny végeredménye:

  1. Surranók raj
  2. Halálmadarak raj
  3. Szerencsések raj

A rajparancsnokok átadták az Obsit levelet és a „dögcédulákat” a tábort befejezőknek, majd a szülőkkel együtt elköltött közös ebéd zárta az egyhetes munkát.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?