Hírek Kiemelt hírek Szentes

A közismert biztonságpolitikus Szentesen járt

A Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság szervezésében február 20-án Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő tartott előadást Szentesen, az Ifjúsági Házban. A vendéget Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, és Kovalcsik Magdolna, a szentesi csoport elnöke fogadta.

 

 

Az előadó először a saját, zsúfolt programjairól beszélt, aminek tulajdonképpen örül: sok helyre hívják, tehát valószínű elfogadható az egyes kérdésekben kialakított álláspontja.

Ezután Németországban nemrégiben lezajlott választásokat az azt követő, ottani belpolitikai helyzetet elemezte. Ez utóbbi kapcsán egy véleményét emeljük ki: nem minden bevándorló terrorista, de jöttek velük azok is. Mindehhez még hozzá tette: elhibázott volt Angela Merkel kancellár ezzel kapcsolatos tevékenysége, különösen azért, mert az országban érzékelhet munkaerő piaci válság megoldásához abszolút nem járult hozzá az engedékeny migrációs politikája.

Nógrádi György még beszélt néhány európai ország aktuális kérdéséről, majd a globális kérdésekre áttérve úgy fogalmazott: a világunkat egy újabb világháború képe fenyegeti. Itt Kína, USA és Oroszország számos konfliktus helyzetét vázolta, ezek megoldása nem sok jóval kecsegtet – véleménye szerint.

 

 

Az előadást befejezve a közismert szakértő sok kérdést kapott, elsősorban a migrációval összefüggésben.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?