Kiemelt hírek Szentes

Közlemény – kóbor kutyák ügyében

A szentesi közvéleményt az utóbbi hetekben egyre erőteljesebben foglalkoztatja, hogy a város egyes részein megnövekedett a kóbor kutyák száma.

“Társ-lapunkban” a Szentesi Gyors-on (az É S Z R E V E T T E M rovatban) október 15-én egy lakossági észrevétel kapcsán hívtuk fel a figyelmet erre a jelenségre, azóta más sajtóorgánum is foglalkozott a témával.

A helyi önkormányzatnál is szükségesnek tartották, hogy lépjenek az ügyben, ezúttal egy sajtóközleményt is kiadtak, amit szöveg-hűen közlünk.

Polgármesteri Titkárság Szentes – Sajtóközlemény
“Lakossági tájékoztató

2019. november 15-én Szentes Város Önkormányzata egyeztetést folytatott az illetékes szervekkel a városban régóta fennálló kóbor ebek problémájával kapcsolatban.
A Gyepmesteri telep egyszerre kb. 25-30 kutyát tud elhelyezni.

A bejelentések alapján a legproblémásabb helyszín a Kíséri városrész, illetve a Vajdatelep és környéke.
A telepvezető felajánlotta, hogy ezen városrészek lakóinak rászorultság esetén kedvezményes ivartalanítást, valamint chippel való ellátást biztosít. A városvezetés ezt az akciót a jövőben a város többi területeire is ki kívánja terjeszteni.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, amennyiben tudomásuk van állandóan kijáró kutyáról, illetve kutyaharapás tényéről, szíveskedjenek ezt jelezni a HEROSZ Szentesi Szervezete részére 8 és 20 óra közötti időszakban az alábbi telefonszámon 70/601-6714.

A menhelyre kerülő kutyák szakszerű ellátásban részesülnek, de mindenféle felajánlást elfogadnak, ami megkönnyíti e munkát. A felajánlásokat kérjük szíveskedjenek a HEROSZ munkatárasaival egyeztetni.

FONTOS: a kóbor kutyákat ne etessék, mert az altatószer nem lesz hatásos.”

Vélemény, hozzászólás?