Kiemelt hírek Szentes

Közmeghallgatás – városi szintű gondok felvetése

Szentes Város Képviselő-testülete november 22-én tartotta idei 8. soros ülését a Városháza dísztermében. A tanácskozás megkezdése előtt közmeghallgatást is tartottak, melyen három lakos mondta el nyilvánosan a véleményét a számára fontos, és közérdekű ügyben.

Hornyik László többek között azt tette szóvá, hogy a Sport és Üdülőközpontban látogató, úszni vágyó vendégek panaszolják, hogy nem mindig találnak vízfelület az úszáshoz. Egyébként számos apró hibákról is beszélt, kérte, hogy az önkormányzat sportbizottsága foglalkozzon az üggyel.

Üdvözölte, hogy a település nemzetközi elismerést kapott, mint virágos város, ugyanakkor az áramszolgáltató (Nemzeti Közművek) főként Felsőpárton, barbár módon végezte el a fák metszését.

Felhívta a figyelmet, hogy elszaporodtak a városban a patkányok, ennek irtását szorgalmazta.

A dr. Bugyi István Kórház fejlesztését sürgette, ebben konkrétan megszólította Farkas Sándor országgyűlési képviselő: segítsen az elképzelések anyagi forrását megteremteni.

Hornyik László

Halmai Béla Györgyné a Bereklapos városrész gondjait ismertette a képviselőkkel. Rossz, kátyús az egyébként is csak egyirány út – legalább jövő tavasszal fogjanak hozzá a felújításához – kérte. Az egyik kanyar két fűzfa is balesetveszélyessé tette az ottani közlekedést, és hiába szólt többször is Műszaki Osztálynak, hogy vizsgálják meg, még csak nem is értesítették.  Ezért most a közmeghallgatáson kéri ugyanezt.

Halmai Béla Györgyné

Sipos Olga, a Kóbor Mancsok Mentéséért Alapítvány képviselőjeként együttműködést ajánlott a helyi önkormányzat. Sok a kóbor kutya, egyre több az állatkínzás, sok panaszos keresi fel őket, „ezért valamit közösen tenni kell” – mondta. Egy szakmai munkabizottság felállításával egy helyi állattartási rendelet létrehozását javasolta, ebben felajánlotta segítségüket. (Néhány perccel később, a tanácskozásukon a képviselők már meg is szavazták az elképzelést.)

Sipos Olga

Több, a közmeghallgatásra jelentkező nem lévén a képviselők megkezdték tanácskozásukat. (Megjegyezzük, hogy Móra József képviselő az ülésnek ebben a szakaszában szóvá tette, hogy az ülésre szóló meghívóban nem szerepelt a közmeghallgatás.)

dr. Sztantics Csaba jegyző, Szirbik Imre polgármester

 

Vélemény, hozzászólás?