Kiemelt hírek Szentes

Közös ima az igazságosságért és a keresztyén egységért

A Krisztus-hívők egységéért imádkoznak ezen a héten (január 20-27.) estéről-estére, más-más szentesi templomban Az Imahét keretében az első napon mindenki a saját gyülekezetében ünnepelt, január 21-én a Jézus szíve római katolikus templomban gyűltek össze a hívők és az érdeklődők.

A megjelenteket Zsadányi József, a Jézus szíve templom plébánosa köszöntötte, majd az Egyetemes Imahét jelentőségéről, céljáról beszélt.

Fehér Csaba, a Nagytemplomi Református Gyülekezet lelkésze az imahéttel kapcsolatban elmondta, hogy az Imahét anyagát az indonéz keresztény testvérek állították össze, amelynek a központi igéje így hangzik: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj…”(MTörv/5Móz 16,18-20). Ezt követően pedig bűnbocsánati imádságot mondott.

Veres-Ravai Réka a helyi Evangélikus templom lelkésze a Bibliából olvasott fel részletet.

Simon Mátyás református segédlelkész hirdetett igét: „Ellenben a ti beszédetekben az igen legyen igen, a nem pedig nem…” A prédikációja végén kérte a jelenlévőket, hogy ne csak egy héten, hanem egész évben tartsák meg ígéreteiket, és törekedjenek az egyházak egységére.

Simon Mátyás ref. lelkész

Veres-Ravai Csaba evangélikus lelkész összefoglalta az Apostoli Hitvallást. Kiemelte, hogy fontos az elkötelezettség az igazságosság mellett. Az ökumenét egy közös hajóhoz hasonlította, melyben Krisztus és tanítványai, valamint a tanítványok között is egységnek kell lenni, hogy hogy elérjék „úti céljaikat”.

Az Imahét első „közös programja” szeretet-vendégséggel zárult.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?