Kiemelt hírek Szentes

Közös sportolás – különböző nyelven

A „Lányok sporttevékenységének és testmozgásának támogatása” – az Európai Unió által társ-finanszírozott projekt keretében 5 napos regionális, nemzetközi sporttábort rendeztek Szentesen július 1. – július 5. között, 7-15 éves lányok részére, akik Szentesről, Szegedről és a Vajdaságból érkeztek.

A résztvevők olyan sportokkal ismerkedhetnek meg, mint a kosárlabda, evezés, kézilabda, vívás, tánc, rögbi, tollaslabda stb., és ennek megfelelő helyszíneken tartották meg az adott sportág helyi szakmai vezetői a foglalkozásokat. (A videón két sportág “kipróbálásába” pillanthatnak bele.)

A tábor ideje alatt a sportágak népszerűsítése mellett az egészséges életvitel, a korszerű táplálkozás, a rendszeres mozgás igényének a felkeltése is a program hangsúlyos részét alkotta.

A résztvevők szorgalmasak és érdeklődők voltak végig a tábor ideje alatt, lehetett látni, hogy valamennyien nagyon fontosnak ítélik meg magát a sportot, a sportolás szeretetét.

 

 

Ez a tábor egy két éves projekt egyik eleme volt, amelynek gesztora a Vajdasági Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság, egyik társ-szervezője pedig Szentes város.

A projekt végrehajtása során tudományos vizsgálatokat végeztek a lányok körében, tananyag készül majd a testnevelő tanároknak, sportedzőknek és sportszakértőknek, hogy újdonságokat vezessenek be az edzői gyakorlatba.

Hat Vajdaság autonóm tartományi általános iskola, valamint a szentesi Sportközpont és a szegedi Tisza Squash Klub számára sportfelszerelést és sporteszközöket szereznek be.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2875099889227816

 

Pályázati projekt-tábor

Közös sportolás – különböző nyelven(Képmelléklettel)A „Lányok sporttevékenységének és testmozgásának támogatása” – az Európai Unió által társ-finanszírozott projekt keretében 5 napos regionális, nemzetközi sporttábort rendeztek Szentesen július 1. – július 5. között, 7-15 éves lányok részére, akik Szentesről, Szegedről és a Vajdaságból érkeztek.A résztvevők olyan sportokkal ismerkedhetnek meg, mint a kosárlabda, evezés, kézilabda, vívás, tánc, rögbi, tollaslabda stb., és ennek megfelelő helyszíneken tartották meg az adott sportág helyi szakmai vezetői a foglalkozásokat. (A videón két sportág "kipróbálásába" pillanthatnak bele.)A tábor ideje alatt a sportágak népszerűsítése mellett az egészséges életvitel, a korszerű táplálkozás, a rendszeres mozgás igényének a felkeltése is a program hangsúlyos részét alkotta.A résztvevők szorgalmasak és érdeklődők voltak végig a tábor ideje alatt, lehetett látni, hogy valamennyien nagyon fontosnak ítélik meg magát a sportot, a sportolás szeretetét. Ez a tábor egy két éves projekt egyik eleme volt, amelynek gesztora a Vajdasági Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság, egyik társ-szervezője pedig Szentes város.A projekt végrehajtása során tudományos vizsgálatokat végeztek a lányok körében, tananyag készül majd a testnevelő tanároknak, sportedzőknek és sportszakértőknek, hogy újdonságokat vezessenek be az edzői gyakorlatba. Hat Vajdaság autonóm tartományi általános iskola, valamint a szentesi Sportközpont és a szegedi Tisza Squash Klub számára sportfelszerelést és sporteszközöket szereznek be.Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2875099889227816

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. július 5., péntek

Vélemény, hozzászólás?