Kiemelt hírek Szentes

Közszolgálat és tábor a madármentő állomáson

A Hortobágyi Madárkórház Alapítvány Szentesi Állomásán ezekben a napokban 15 fiatal tölti közszolgálatát. Nemcsak Szentesről, hanem a környező községekből, sőt egy fiatal Szegedről is a madármentő állomáson tölti le 50 órás közszolgálatát. Az önkénteseik száma 170 fő, őket a nagy létszám miatt heti, havi szétosztásban foglalkoztatják.

Tevékenységük során részt vállalnak a sérült madarak ápolásából, etetéséből, az állomás környezetének szebbé tételéből, sőt előadások tartására is vállalkoznak.

Az idei Madármentő táborukat június 18-augusztus 31. között tartják, ahová eddig 150 gyermek jelentkezett, ők heti tónusban vannak bent naponta, ez 7-8 főt jelent.

Nagyon fontos számunkra, hogy a hozzánk került diákok megfelelő tapasztalatokat, tudást szerezzenek az állomáson – mondta Nagy Tímea állomásvezető. Eddigi tapasztalataink kedvezőek, hiszen az állomáson végzett mindennapi munka, annak sokfélesége jól szolgálja a gyerekek személyiségének fejlődését is.

A madármentő állomás – így a nyári vakáció idején is – népszerű a 6-18 éves korosztály számára, hiszen egyénenként és csoportonként szinte folyamatosan vannak látogatóik – hetente közel 100 fő.

 

 

Ottjártunkkor, július 4-én a helyi, városi napközis táborban résztvevő gyerekek töltötték ott idejüket: előadásokat hallgattak meg (közszolgálatukat töltő fiatalok révén), ismerkedtek a madárvilággal, illetve az éppen lábadozó madarakkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?