Kiemelt hírek Szentes

Krúdy Gyula Baráti Kör őszi évada

A szentesi Krúdy Gyula Baráti Kör megkezdte őszi közművelődési évadját: szeptember 9-én a Városi Könyvtárban felolvasó estet tartott. Ezúttal Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek és Herczeg Ferenc: Északi fény című műveiből idéztek fel részleteket a baráti kör, valamint a Szentes-Csongrád Rotary Club tagjai.
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, ülő emberek és belső tér
A Gyertyák csontig égnek, 1942-ben íródott könyv nagy indulatoktól feszülő, szuggesztív erejű regény – Márai stílusművészetének remeke. Az író vakító élességgel világít a barátság, a hűség és az árulás örvényeibe.
Az Északi fény a ’30-as évek egyik kulcsregénye, a Tanácsköztársaság történéseiből merít. A kommunista forradalom az egész nemzet lesújtottságából származott, és megmutatta azokat a betegségeket, amelyek a nemzet testét éktelenítették.
Mindkét mű a két világháború közötti időben játszódik, mindkettőt átszövi egy szerelmi szál. Kérdéseket vetnek fel – s hogy milyenek a válaszok?
Dr. Horváth György úgy szerkesztette a műsort, hogy a kivett részletek megadják a feleleteket.
Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember, ülő emberek és belső tér
A baráti kör már a jövő héten egy újabb programmal jelentkezik (szintén a könyvtárban), és akkor is lesz egy vers, mint ezen az esten is, melyet Paulovics Tamás prezentált. Ezt itt megtekinthetik:

Vélemény, hozzászólás?