Kiemelt hírek Szentes

Különleges alkotó, különleges képei, különleges helyen

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében június 2-án a Galéria Kávéház és étteremben nyílt meg Urbán Gergő rajzkiállítása. A megjelenteket – köztük Szirbik Imrét, a város polgármesterét – Ombódi Csilla, a művelődési központ munkatársa köszöntötte, és beszélt a tárlat megrendezésének előzményeiről.

Tóthné Székely Ildikó, a kiállító mentora nyitotta meg a tárlatot. Egy alkotónak nagyon fontos kiállítani, hisz az egy bemutatkozás, az találkozás a közönséggel, az inspiráció az alkotói folyamatra.

A mindszenti fiatalember 13 éves korában kezdett el rajzolni, az alapokat Török Lászlóné tanárnőtől sajátította el, aztán saját magát fejlesztette oda, ahol most tart. Fő profilja a portrérajzolás, de ezenkívül szívesen választ más témát is. A mostani a harmadik önálló kiállítása, de már vannak előre lekötött “bemutatkozások”.

Tehetsége egyértelműen kimagasló, amit az is bizonyít, hogy a „Nemzeti tehetségprogram” kétszer is ösztöndíjjal jutalmazta. Gergőt – egyre többször – Magyarország legfiatalabb rajz-őstehetségeként emlegetik.

Megtudtuk, hogy leginkább képről, fotókról rajzol, 3D-s és negatívos témában. Közösségi videók alapján szerzi be a különféle segédeszközöket, figyeli meg a technikákat, amit gyorsan és jól elsajátított.

A kiállításra 12 képét hozta el az alkotó, amely szerinte jól reprezentálja munkáját, érdeklődési körét.

A megnyitón közreműködött Gurdon Helga (gitáron).

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?