Kiemelt hírek Szentes

Különleges képek – különleges megnyitó

Nem egy szokványos kiállításmegnyitót tartottak Szentesen, a Galéria Kávéház és étteremben. Először az előző kiállítás zárása történt meg, majd ezután – a kiállítás-látogatókkal együtt, közösen – lecserélték a kiállítás anyagát az újra. Lényegében ekkor kezdődött (az új) kiállítás megnyitója.

A Szentesi Fotókör december 1-én, Holocsi Kálmán szolnoki fotográfus „VALAHOL KÉK” című fotókiállítását nyitotta meg (az előbb vázolt) különleges körülmények között.

A megnyitó előtt Szabó Maya kecskeméti fotográfus „Tárgyként nyíló virágaink” című fotókiállítását zárták, illetve a vették le, az ebbe a válogatásba tartozó képeket a falról.

Ezt követően Nagy István fotóművész, a Szentesi Fotókör vezetője ajánlotta Holocsi Kálmán fotográfiáit az érdeklődők figyelmébe – de lőtte közösen helyezték el ezeket a vendéglátó egység falain.A képeken látszik, hogy Holocsi Kálmán számára a fotózás szerelem –kezdte a megnyitóját Nagy István. Ezért i lehet az, hogy rögtön észreveszi ami érdekes, és ha még tetszik is, akkor le is fotózza.

Most „kékeket” választottam, de az igazi világom monokróm. Úgy gondolom, hogy az évszakoknak is megvannak a színei. Most tél jön, akkor fehér és kék – mondta a kiállító fotós.

A kiállítás 2019. február 4-ig tekinthető meg a kávéház nyitvatartási idejében.

Fotók: Lantos Imre

 

 

Vélemény, hozzászólás?