Hírek Kiemelt hírek Szentes

Különleges kiállítás a Szentesi Szalonban

Több szempontból is különleges volt a március 22-én megtartott Szentesi Szalon. A sorozat keretében eddig már közel 30 programot rendeztek, de kiállítás megnyitót most először.
A megszokottnál nagyobb érdeklődést látva nem a szokott helyen, hanem a Petőfi Cáfé-ban rendezték meg. És még az sem szokványos, hogy egyszerre két, korban egymáshoz közelálló fiatal hölgy: Nagypéter Gabriella és Bajnóczi Zsuzsi közös kiállításon szerepel képeivel, melyek témája is sok hasonlóságot mutat.
Nagypéter Gabriella logopédus, egy ötéves gyermeke van (hamarosan születik a következő) , öt éve fest hobbi szinten (ő használta ezt a kifejezést).Rajzokkal kezdte, aztán akvarell és olaj festmények születtek kezei alatt. A saját lelkét, érzéseit akarja megmutatni alkotásain keresztül. “Bármennyire is furcsa, a női arcok a kedvenceim, azokat keresem, azok fognak meg, azokat szeretném minél pontosabban megfesteni – mondta. Ezt a kiállítást egy kicsit dicsőségnek is tartja, de igyekszik képein keresztül kitárulkozni a látogatók, nézők előtt.
Bajnóczi Zsuzsi 14 éves kora óta rajzol, főként grafittal – és portrékat. Főként ismert és kedvenc színésznőket, énekesnőket örökít meg. Ő maga is énekel (még képzi magát), mind a zenében, mind a képzőművészetben a lírai hangulatot szereti, azt próbálja továbbadni. Példaképei igazán nincsenek, minden téren a saját útját szeretné járni.
Képgaléria:
A kiállítás megnyitón Sebestyén Bence és Urbán Csongor, a Horváth Mihály Gimnázium 12. évfolyamos diákjai működtek közre -prózával.
Bajnóczi Zsuzsi pedig énekével lepte meg a közönséget.

Vélemény, hozzászólás?