Hírek Szentes

Különleges módon kezdődött a szentesi képviselők őszi szezonja

Szentes Város Képviselő-testülete szeptember 28-án a Városháza dísztermében tartotta soros ülését. A beterjesztett napirendek elfogadása után különleges módon kezdődött a tanácskozás.

Egyrészt a levezető elnök szerepét betöltő Szirbik Imre polgármester a képviselők előzetes (szavazásos) hozzájárulásával szót adott Horváth Istvánnak, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szentes térségi elnökének.

Ő, a hozzászólásának elején elmondta, miért kért szót: a Szentesi Képviselő-testület 2017. június 29-i ülésén a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által a város gazdaságfejlesztési programjáról benyújtott előterjesztéshez írásban adott kritikai észrevételeire és javaslataira két képviselő éles hangú, a kamarát leminősítő hozzászólással válaszolt.

Ezt tudósításában tömörítve leközölte a Szentesi Élet július 7-i száma is.Július 12-i keltezéssel egy a hozzászólásokra reagáló írást juttattak el a Szentesi Élethez, de az nem közölte, több heti várakozás után sem. A Felelős Szerkesztő Asszonynak augusztus végén írt érdeklődő levélre, hogy miért nem, kitérő választ kaptak, de a megjelenés továbbra is elmaradt. Ezért kért megszólalási lehetőséget a képviselő testülettől.

Horváth István

Hozzászólását -amit írásban is megkaptak a képviselők –  itt olvashatják:

navigate_before
navigate_next

Másrészt azért is különleges volt ez az őszi szezont nyitó tanácskozás, mert az ülés ezt követően a nyilvánosságot kizárva folytatódott – ezt  az ülés végén szokták megejteni.

A zárt ülésen többek között személyi kérdésben döntöttek, amit később nyilvánosságra is hoztak: A Városi Szolgáltató Kft. új ügyvezetőjének Nagygyörgy Zsoltot nevezték ki (három jelölt közül).

Később – nyilvános ülésen – még egy személyi kérdésben döntöttek: Szöllősi Ágnest 2017. november 1-től 2022. október 31-ig (újra) megbízták az önkormányzati bölcsőde vezetésével.

Szöllősi Ágnes

 

 

Vélemény, hozzászólás?