Kiemelt hírek Szentes

Különös hangulat és kedvezmények is jellemzik a szentesi véradásokat

A Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztályán január 30-án egy rövid ünnepség keretében adták át a Szentesi Önkormányzat és a Sport- és Üdülőközpont képviselői a véradók részére felkínált, ingyenes 6000 db uszodabelépőt.

Simon Alma, a Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezetének vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Szabó Zoltán Ferenc polgármester a véradás jelentőségéről beszélt, illetve arról, hogy az önkormányzat eddig is segítette a váradó mozgalmat, ezután is ezt fogja tenni: a rendelkezésére álló eszközökkel új támogatókat is keresni fog.

Ezt követően Kerekes Valériával, a Szentesi Üdülőközpont gazdasági vezetőjével közösen átadták a 6000 uszodabelépőt a kórház és a Vöröskereszt vezetőinek.

Dr. Apró Zoltán, a Vérellátó mb. vezetője megköszönte a támogatást, ígérte, hogy mindent megtesznek, hogy még ennél több véradás is történjék a szentesi térségben. Terveik között szerepel újabb cégek beszervezése a rendszeres véradási helyszínek közé.

Sasvári Krisztina, a Vöröskereszt Csongrád megyei igazgatója azt mondta: „Szentes a legjobb”. Legjobb abban a tekintetben, hogy ebben a térségben országos viszonylatban is jó arányban történik a véradók megnyerése, országos viszonylatban is kellő mértékű a véradók anyagi és erkölcsi megbecsülése, országosan is példaértékű és ötletgazdag a véradás szervezése.

Simon Alma, a Vöröskereszt szentesi térségének vezetője elmondta, hogy ebben az esztendőben minden véradó kap belépőt a szentesi, a makói és a mórahalmi fürdőkbe-wellnessbe, egy 500 Ft-os étkezési utalványt, továbbá egy-egy alkalommal más „meglepetés” ajándékokat is. Az év első hónapjában még könyveket, és Rúzsa Magdi koncert jegyeket adtak át egyes helyszíneken.

Hozzátette: az idén terveznek farsangi véradást (jelmezes, „fánkos”), retró véradást (virslis, sláger-zenés stb.), kamionos véradást (a Kossuth téren és a Lecsó fesztiválon), és még számos kiszállásos véradást.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3491685530902579

Vélemény, hozzászólás?