Kiemelt hírek Szentes

Kultúra Napja Szentesen (11.)

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola január 25-én, az intézmény tornatermében rendezte meg a már hagyományos Magyra Kultúra Napi növendék-hangversenyét. Varga Sándorné az iskola igazgatónője köszöntötte, majd a Magyar Kultúra Napja jelentőségéről beszélt.

A koncerten 16 diák mutatkozott be, akik zenei tanulmányaikat a Lajtha László Alapfokú Művészeti iskolában végzik.

Felléptek:

Tomcsányi Gyöngyi (1.c), Szabó Zsófia (1.a), Kaczkó-Marton Zion (2.a), Szabó Anna Zorka (2.a), Keresztes Dávid (4.a), Gombos Lara (2.a), Gáspár Bercel (3.a), Janó-Szegi Eszter (6.a), Kerekes Hanna és Kerekes Lill (3.a), Szénászky Máté (3.a), Tóth Kata (3.a), Keresztes Benjámin (7.a), Zhao Zigian Olivér (3.a), Barta Gábor (4.c), Veress Orsolya (5.a), Nagyiván Jázmin Csenge (6.a), valamint az iskola énekkara, Vajdáné Balogh Ida vezényletével.

Változatos volt a koncert repertoárja, ezt  a videó-válogatás is igazolja:

 

A növendékeket a zeneiskola tanárai készítették fel, közülük többen fel is léptek tanítványaikkal. A koncert végén kisebb ajándékot kapott minden felkészítő zeneiskolai-tanár.

 

 

A koncert zárásaként az iskolai kórus Balázs Árpád: Bodzavirág című dalát énekelte el, ami azért is érdekes, mert a szerző édesapja, Balázs András ebben az iskolában tanított éneket. Itt videón is megtekintheti:

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?