Hírek Kiemelt hírek Szentes

Kultúra Napja Szentesen (4.)

Különleges kiállítással tisztelgett a Magyar Kultúra Napja előtt a Szentesi Fotókör: egy tematikus tárlatot nyitottak meg január 22-én a helyi Galéria Kávéház és étteremben, amely három szem kockacukor ábrázolási lehetőségeit mutatta meg.

A Mokka című tárlatot Nagy István fotóművész, a fotókör vezetője nyitotta meg. Beszélt a jeles napról, majd részletesen elmondta a kiállítás előzményeit, történetét. A közösségük életében nem újdonság egy tematikus képkiállítás megszervezése, de azért ez a most választott téma kissé különlegesnek tűnt.

Mivel egy alkotóközösség tagjairól van szó, hasonlóan gondolkodnak, de mégis nagyon eltérő képi játékok jutnak az eszükbe még egy ilyen egyszerű dologról is. Kitétel volt, hogy csak a három kockacukor szerepelhet a képeken, úgy elhelyezve őket, hogy összhangban, harmóniában, valóban egy kompozíciót hozzanak létre – vázolta az előzményeket megnyitójában Nagy István.

Az ötlet pozitív visszhangra talált, sokan komolyan vették azt, nevezetesen több mint 90 alkotás született, különböző „édes” képi megfogalmazások, ezáltal egy sajátos képi világot teremtve. Olyan világot, ahol három kockacukor is alkothat egyfajta rendszert, melynek fontos velejárója a fény és árnyék játéka, az általuk keltett ritmus.

Végül az itt bemutatott mintegy 20 alkotás hűen tükrözi a Szentesi Fotókör tagjainak sajátos, kifinomult képi látásmódját, kultúráját, kombinatív gondolkodását.

A tárlaton Gálfalvy Hilda, Györgyi László, Kiss János, Marton Ferenc, Nagy István és Sarusi István fotói láthatók.

A kiállítást március 5-ig tekinthetik meg a vendéglátóegység nyitva tartási idejében.

 

 

Vélemény, hozzászólás?