Hírek Kiemelt hírek Szentes

Kultúra Napja Szentesen (7.)

A Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola  szentesi Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskolája, Szakiskolája és EGYMI január 23-án, a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezte meg a Rigófütty Szavalóversenyt az Ifjúsági Ház előadó termében.

 

Megnyitójában Pótári Tímea, a tagintézmény vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd beszélt a jeles napról. A versennyel kapcsolatban elmondta, hogy a tagintézményükbe tanuló diákok többsége nem szavalóversenyre készül, de nevelőik segítségével egyre szebben mondanak verseket is – ez a megméretés végére be is igazolódott.

Az öttagú zsűri, melynek vezetője Bozóné Ágoston Mária, az Esély a Mosolyra Alapítvány elnöke volt, három kategóriában értékelte a benevezett 25 versenyzőt: alsó tagozatosok; felső tagozatosok és szakiskolások.

Az alsó tagozatosok tavaszköszöntő (évszakokkal kapcsolatos) verseket, illetve a természetről, családról, barátságról, játékokról szóló költemények szavaltak. A felső tagozatosok és szakiskolások a hazafisággal és magyarsággal kapcsolatos, illetve szerelmes verseket mondtak.

Többen vákasztottak Petőfi Sándor verset, hiszen a költő születésének 195. évfordulójáról is szólt a verseny.

 

 

A legjobbak, kategóriánként az első három helyezett, illetve két különdíjas oklevelet és kisebb ajándékokat kaptak.

Vélemény, hozzászólás?