Hírek Kiemelt hírek Szentes

Kultúra Napja Szentesen (9.)

Szentesen, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban január 23-án, a Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Magyar Örökség-díjas MISZTRÁL együttes és a Csángóföldről érkezett SERVET zenekar adott koncertet.

 

 

Az eseményt a Kárpát-Medencei Magyarok Zenéje sorozat keretében rendezték, amelynek fő célja a Kárpát-medence magyarságának és nemzetiségeinek kulturális, zenei egymásra találása.

Az adományozással egybekötött népzenei sorozatot immár tizenhetedik éve rendezik meg.

– Bartók és Kodály nyomdokait követve mi is úgy gondoljuk, hogy a népzenének, világzenének is ott a helye a színházakban és a fényes hangversenytermekben. Fontosnak tartjuk azt a szolgálatot és missziót, amelynek eredményeként a Kárpát-medencében élő magyar közösségek és nemzetiségek egymással békében, harmóniában élhetnek – mondta a koncertsorozatot szervező, szentesi illetőségű Böszörményi Gergely (Periferic Records vezetője), aki szerint ehhez egymás kultúrájának, hagyományainak és szokásainak a megismerésén, a kulturális kapcsolatok javításán át vezet az út.

 

A szentesi koncertet Szirbik Imre polgármester nyitotta meg, illetve ajánlotta a közönség figyelmébe. Mindkét együttes nagy sikert aratott zenéjével és az összekötő szövegeikkel. Videó-összeállítás a koncertről:

Az esti program előtt a Servet zenekar a Megyeházán nyílt ének órát tartott általános és középiskolás diákok számára.

 

 

Vélemény, hozzászólás?