Hírek Kiemelt hírek Szentes

Kulturális Kalauz (I./10.)

Többek között azért indította el ezt a sorozatot szerkesztőségünk, hogy legalább a helyi kulturális élet területén próbáljunk pontosan fogalmazni, egységesen értelmezni dolgokat, és (talán) új ismereteket adni.
Ebben a részben van mit „helyére tenni”, ezúttal csak három tényre térünk ki.
Az egyik: a Tóth József Színház továbbra sem színház lesz, hanem egy színház-terem – társulat nélkül. Ettől még varázslatos lehet.
A másik: ezentúl nem csak színházként, színházteremként fog funkcionálni, hanem „vígadóként” – a felújítás is ennek megfelelően több cél magvalósítására készült el. Ettől még lehet reprezentatív.
A harmadik: a felújítást a szarvasi székhelyű, Integrál Építő Zrt. végzi. Az a cég, amelyik Szentesen az utóbbi 25 évben hét, a kulturális életet is jelentősen befolyásoló épületet, objektumot alakított át.
Milyen lehet ez a cég? Mennyire figyel a kulturális értékekre? Mi motiválja őket? Holt tartanak a legutóbbi munkájukkal, a 450 férőhelyes színház és vigadó építésével? Egyébként az épület kiemelt műemléképület, eredeti stílusjegyeinek megőrzésével elvégzett felújítása nettó 1,156 milliárd forintba került, de megérte. (Szándékosan nem dicsérem, nem kritizálom. Ez legyen a birtokba vevők joga.)
Ha megnézi kisfilmünket – a kérdésekre hiteles választ kap, magától a cég vezérigazgatójától.

 

Vélemény, hozzászólás?