Hírek Kiemelt hírek Szentes

Kulturális Kalauz (I./16.) Szentesi tehetségek – Kovács Nikolett

Az Arany ló gyermekei címmel meseíró pályázatot hirdettek meg 77 magyar történelmi témában a Kárpát-medence magyar tanítási nyelvű alapiskoláinak felső tagozatos diákjai részére. A nemzeti összetartozás éve alkalmából egy különleges mesekönyv megjelentetését tervezték, amelyet közösen hoznának létre a magyar tannyelvű iskolák tanulói.
A pályázattal ösztönözni kívánták a tanulókat a meseírásra, és ezáltal egy egyedi mesekönyv megalkotására, támogatni a fiatal nemzedék önálló alkotótevékenységét, amely során a diákok meglátásaik alapján, meséik megírásával bemutatják a magyar történelem jeles eseményeit, ismert személyeit.
Nos, ezen a pályázaton vett részt sikeresen Kovács Nikolett, a Koszta József Általános Iskola 8. osztályos tanulója. A járványügyi helyzet miatt „csak” e-mail-ben értesítették, hogy az általa írt történelmi ihletésű mese sikerrel vette az akadályokat, és meg fog jelenni könyv formájában is.
Nikiről még annyit elárulok, hogy nagyon jó tanuló, számos és többféle tantárgyi tanulmányi versenyen vett részt, sőt sportversenyeken (atlétika) is, mindenütt az élmezőnyben végzett.
Ezúttal a beszélgetésünk fő szála a meseírás körül forgott.

Vélemény, hozzászólás?