Hírek Kiemelt hírek Szentes

Kunszentmártoni festő kiállítása a szentesi könyvtárban

„Az én világom” címmel december 17-én, a Szentes Városi Könyvtárban nyílt meg a kunszentmártoni Séra Erzsébet kiállítása. Az olajfestményekből és tűzzománc alkotásokból álló tárlatot Kukla-Fornai Anna, ny. iskolaigazgató, rajztanár ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.
A kiállításon 49 alkotás látható, és ezek döntő többsége az elmúlt rövid időszak termése – kezdődött az ajánlás. Ezért is értethetetlen, hogy Séra Erzsébet be akarja fejezni festői pályafutását, nyilvánosan felkérem, hogy ezt vonja vissza – így folytatódott a kolléganő megnyitója. (Erre reagálva megtörtént a bejelentés: „folytatom”.)
A megnyitó további részében szó esett arról, hogy a képeket nézegetve érdemes közelíteni és távolodni, mert „eközben észrevesszük magát az alkotót, annak szándékait és üzenetét a művével.”
A képek szinte mindegyike az időtlenséget sugallja. A természetet úgy fogja meg az alkotó, hogy annak jellegzeteségét megragadva megőrzi időszerűségét. Ez is az egyik bizonyítéka annak, hogy Séra Erzsébet festészetében folyamatosan fejlődik – jelentette ki Kukla-Fornai Anna.
További két nagyon fontos jellemvonást vehetünk észre a festményeket szemlélve. Alkotójának határozott ecsetvonásai vannak, és azokat ráadásul érezhetően örömmel teszi meg.
Az ajánlóját így foglalta össze a rajztanárnő: „a kiállítás a kerek világ harmóniáját mutatja meg a látogatóknak”.
A kiállítást 2022. január 13-ig tekinthetik meg az érdeklődők a könyvtár nyitvatartási idejében.

Vélemény, hozzászólás?