Kiemelt hírek Szentes

Kutatók éjaszkája a HMG-ben

Szentesen, a Horváth Mihály Gimnáziumban szeptember 28-án (az országos kezdeményezéshez csatlakozva) rendezték meg a Kutatók Éjszakáját.

Bár a kezdeményezés elsősorban a kutatói pálya népszerűsítését szolgálja, a középiskolában szervezett program leginkább a tizen- és huszonévesekre számított, viszont a programok vonzóak és elég érdekesek voltak ahhoz, hogy a kisgyerekektől a legidősebbekig mindenki megtalálja a számára izgalmas eseményeket. (Többen jöttek csoportosan a Koszta József Általános Iskolából és a fábiánsebestyéni iskolából.)

Összesen nyolcféle programot szerveztek a gimnáziumban. Az idei év újdonságát jelentette, hogy a kulturális örökség európai évéhez kapcsolódóan a Koszta József Múzeum munkatársai interaktív régészeti bemutatót az iskolaudvaron, melynek során a restaurátori munkába is bepillantást engedtek. (A videón.)

Kutatók éjszakája

Kielégítették az újdonságok iránt érdeklődők kíváncsiságát(Képmelléklettel)Szentesen, a Horváth Mihály Gimnáziumban szeptember 28-án (az országos kezdeményezéshez csatlakozva) rendezték meg a Kutatók Éjszakáját.Bár a kezdeményezés elsősorban a kutatói pálya népszerűsítését szolgálja, a középiskolában szervezett program leginkább a tizen- és huszonévesekre számított, viszont a programok vonzóak és elég érdekesek voltak ahhoz, hogy a kisgyerekektől a legidősebbekig mindenki megtalálja a számára izgalmas eseményeket. (Többen jöttek csoportosan a Koszta József Általános Iskolából és a fábiánsebestyéni iskolából.)Összesen nyolcféle programot szerveztek a gimnáziumban. Az idei év újdonságát jelentette, hogy a kulturális örökség európai évéhez kapcsolódóan a Koszta József Múzeum munkatársai interaktív régészeti bemutatót az iskolaudvaron, melynek során a restaurátori munkába is bepillantást engedtek. (A videón.)Az I. világháborús centenárium jegyében az Elfeledett hőseink című, a 46/III: szegedi zászlóalj tetteit is bemutató kiállítás tablói között dr. Marjanucz László, a Szegedi Tudományegyetem BTK Új- és Legújabb Kori Magyar Történelem Tanszékének vezetője tartott előadást az első világháborúról, közte a doberdói csatáról.Ezt rakd össze! – invitálta az épületbe érkezőket Kovács Iván, aki mestere a furfangos dolgok kitalálásának, az különféle ördöglakatok készítésének.Az energiaitalok és a sport témakörében tartott előadást (kettőt is) Torday Árpád az iskola testnevelő tanára. A későig kitartó látogatók megismerhették az egyes történetét, (képes) tájékoztatást kaptak a ragadozó dinoszauruszok evolúciójáról, és bevezették őket a matematika csodálatos világába. Képek:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2269304069807404

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. szeptember 29., szombat

Az I. világháborús centenárium jegyében az Elfeledett hőseink című, a 46/III: szegedi zászlóalj tetteit is bemutató kiállítás tablói között dr. Marjanucz László, a Szegedi Tudományegyetem BTK Új- és Legújabb Kori Magyar Történelem Tanszékének vezetője tartott előadást az első világháborúról, közte a doberdói csatáról.

Ezt rakd össze! – invitálta az épületbe érkezőket Kovács Iván, aki mestere a furfangos dolgok kitalálásának, az különféle ördöglakatok készítésének.

Az energiaitalok és a sport témakörében tartott előadást (kettőt is) Torday Árpád az iskola testnevelő tanára.

A későig kitartó látogatók megismerhették az egyes történetét, (képes) tájékoztatást kaptak a ragadozó dinoszauruszok evolúciójáról, és bevezették őket a matematika csodálatos világába.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?