Hírek Kiemelt hírek Szentes

Kutyabarát hely lett a Koszta múzeum

Sajtótájékoztatót tartottak június 10-én a Koszta József Múzeumban, ahol bejelentették: mától kutyabarát múzeum lett az intézmény. A megjelenteket Irsai Farkas László múzeumigazgató (aki a család kutyájával érkezett) üdvözölte, majd arról beszélt, hogy a megváltozott körülmények miatt sokan az alapján választanak programot maguknak, hogy házi kedvencüket magukkal vihetik-e. Ezért gondolták úgy, hogy a jövőben ennek az igénynek is meg akarnak felelni, és vállalták ezt a feladatot is.
Kialakították azokat a minimum feltételeket, amelyek kellennek a kutyabarát hely szabályoknak megfelelő működtetéséhez, ezt folyamatosan biztosítják, illetve ellenőrzik.
Szabó Zoltán Ferenc polgármester (aki szintén a család kutyájával jött el) örömét fejezte ki, hogy a változó igények nyomán lépett a múzeum. Reményét fejezte ki, hogy a kutyatulajdonosok élnek ezzel a lehetőséggel, és ha nincs más megoldás, akár a kedvencükkel jönnek el a gyűjteménybe.
Ugyanakkor felhívta a kutyatulajdonosok figyelmét a megnövekedett felelősségükre: itt óriási értékek vannak, ezekre most már nekik is duplán figyelni, vigyázni kell.
Havasi Zsolt, a 2014-ben alakult Élet-Morzsa Egyesület hivatalos képviselője azt mondta, hogy ők sokat foglalkoznak a családi kutyázás életforma kialakításával, egy ilyen szint elérése elvárható lenne azoktól a kutyásoktól, akik közösségi térbe mennek kedvencükkel.
A múzeum elkészítette a kutyás házirendet, továbbá egy belépési nyilatkozatot, amit a tulajdonosnak kell belépés előtt értelmeznie és kitöltenie.
A fotókon látszik: a tájékoztatást adók mellett a kutyusok is főszerepben voltak.

Vélemény, hozzászólás?