Kiemelt hírek Szentes

Küzdelemről – a balett nyelvén

Ritka, némi túlzással azt is mondhatnánk, hogy történelmi jellegű esemény volt március 20-án a Szentesi dr. Papp László Városi sportcsarnokban: egy amerikai balett együttes tartott balett bemutatót!

Az előadás előtt Szirbik Imre, Szentes polgármestere köszöntötte a másik kontinensről érkezett vendégeket, majd Ashley Rollinson, az egyesület alapítója, vezetője mondta el, hogy komoly üzenete van az előadásuknak.

Az „Ana küzdelme” egy balettben előadott történet egy tizenéves lányról, aki arra vágyik, hogy megtalálja valódi önmagát a negatív hangok közepette, melyek körbe zsongják.  Meg kell vívnia küzdelmét a suttogók ellen, hogy legyőzze hazugságaikat azzal az igazsággal, aki ő valójában.

 

 

 

– Az apa-lánya kapcsolat mögötti valós rejtett üzenet, hogy Isten azt akarja, emlékezzünk arra, kik is vagyunk, közelítsük meg bátran, ha nem tudjuk mi keresnivalónk és célunk van a világban – mondta.

A Light of the World Ballet az Egyesült Államokból, a New York állambeli Syracuse városából érkezett Magyarországra. Az egyesület 2005 óta járja a világot, a világ több pontján is bemutatkoztak már, de Európában most járnak először, ezen belül is Magyarországra jöttek elsőként.

A bemutató végén a nézőkkel közös evangelizációt tartottak.

Az előadást Timothy Lehman, a Horváth Mihály Gimnázium amerikai származású, de ma már Szentesen élő, angol nyelvi lektora szervezte.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?