Kiemelt hírek Szentes

Lakossági fórum a választás jegyében

Dr. Eörsi Mátyás, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje (Csongrád megye 3. számú vk.) és dr. Ujhelyi István, az MSZP Európa Parlamenti képviselője április 4-én Szentesen, az Ifjúsági Házban lakossági fórumot tartottak. A megjelenteket és a két előadót Kiss Csaba, önkormányzati képviselő (DK) köszöntötte, illetve mutatta be.

Dr. Eörsi Mátyás többek között kijelentette, hogy bízik céljuk megvalósulásában: győz az ellenzék és leváltják a jelenlegi kormányt. Hozzátette: ha nyer a baloldal, békés, nyugodt társadalmi körülményeket szeretnének megteremteni, ami a nagyon szükséges gazdasági fejlődésnek (is) lehet a motorja. Mondanivalóját történelmi példákkal támasztotta alá, felidézve az 1848-as forradalom, majd az 1867-es kiegyezés történéseit.

Dr. Újhelyi István a baloldali összefogás elképzeléseinek európai összefüggéseiről beszélt. Nem értett azzal egyet, hogy a választás középpontjába helyezték a migráció témakörét („természetesen nem lehet kikerülni a kérdést”), sokkal többet kellene foglalkozni a gazdaság, az oktatás és az egészségügyi problémák megoldási lehetőségeivel.

navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?