Csongrád Hírek Kiemelt hírek

Lakossági fórum Csongrádon

Csongrád Város Önkormányzata a Településképi Arculati Kézikönyve és a Településképi Rendelete készítésével kapcsolatos előzetes tájékoztatásról szóló lakossági fórumot tart 2017. november 9-én 16 órától a régi Galéria emeleti nagytermében, amelyre várják Csongrád és Bokros lakóit, ingatlantulajdonosait, civil szervezeteit és gazdálkodó szervezeteit.

A településképi arculati kézikönyv (TAK) szemléletformáló célt szolgál, ebben kell meghatározni a település településkaraktert meghatározó jellemzőit, a településképi szempontból elkülönülő településrészeket arculati jellemzőikkel és értékeikkel, valamint a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokat és a településképhez illeszkedő építészeti elemeket.

A településképi rendelet (TKR) állapítja meg a helyi építészeti örökség területi és egyedi védelmét, a településszerkezet, településkarakter, tájképi elem és egyéb helyi adottság alapján a településképi szempontból meghatározó területeket, valamint a településképi követelményeket. A Kormányrendelet 21-22.§ alapján a TKR megalapozására a TAK szolgál.

A TKR rendeletben a város egészére vonatkozó általános szabályok mellett lehetőség nyílik az egyes településképi szempontból meghatározó területre vonatkozó részletes szabályok megfogalmazására is, így például részletesen lehet rendelkezni benne a városközpont vagy a csongrádi építészeti, településképi megjelenésére vonatkozóan.

Vélemény, hozzászólás?