Hírek Kiemelt hírek Szentes

“Legfontosabb célom: fejlődjön a térség!”

Szentesen, a Közös Önkormányzati Hivatal Konferencia termében április 19-én átadták a térség megválasztott országgyűlési képviselőjének, Farkas Sándornak a megbízó levelét.
A Csongrád- Csanád megye 03. Számú Országos Egyéni Választó Kerülete (OEVK) Választási Bizottságának elnöke, dr. Demeter Attila köszöntötte a megválasztott képviselőt és családját, Gémes Lászlót, a Csongrád-Csanád megyei Közgyűlés elnökét, dr. Tóth Flóriánt, a Szentes Járási Hivatal vezetőjét, a térség polgármestereit, és a megjelenteket.
Ismertette a 2022. évi évi országgyűlési választások lebonyolításának választókerületi tapasztalatait, kezdve a jelölésektől, a választások előkészítésén, a lebonyolításon át, egészen a kialakult eredményekig.
Összességében megállapította, hogy a választások nyugodt körülmények között zajlottak le. A szabályok megsértése miatt három esetben, kis mértékű bírságot kellett kiszabniuk. Továbbá egy esetben történt plakát rongálás, ez ügyben rendőrségi feljelentés is történt, de a tettes még ismeretlen. Egy másik esetben plakát áthelyezés történt, ezt sikerült a szabályoknak megfelelően rendezni.
A Csongrád- Csanád megye 03. Számú (OEVK) Választási Bizottságának elnöke kihirdette a szavazás végeredményét:
Farkas Sándor, a Fidesz-KNDP jelöltje kapta a legnagyobb számú szavazatot, így ő kapta meg a mandátumot.
Ezt követően ismertette a választás eredményének fontosabb adatait:
Farkas Sándor: 29 582 szavazat – 54,74%
Szűcs Ildikó: 16 947 szavazat – 31,36%
Laczkó Zsolt: 5 313 szavazat – 9,83%
Köröndi Máté: 1 443 szavazat – 2,67%
Üveges Hajnalka: 755 szavazat –1,40%
Ezután dr. Demeter Attila átadta a megbízó levelet Farkas Sándornak.
A régi-új képviselő rövid beszédében elmondta, hogy hetedik ciklusát kezdi meg a parlamentben. Ez, valamint a kapott szavazatok nagy száma erős bizalmat és eltökéltséget ad, munkáját folytatni fogja, illetve igyekszik azt még következetesebben a térség érdekeinek képviseletében végezni.
Azért fog dolgozni, hogy az ország, benne a megyénk, és maga a térség az adottságait és lehetőségeit minél jobban kihasználva fejlődjön, minél jobb körülményeket teremtsen a lakosságnak.
Farkas Sándor nyilatkozata a megbízó levél átvétele után:
Megköszönte a a választóknak a bizalmat, a családjának a támogatást, a segítő csapatának a munkáját, Nagy reménnyel tölti el – tette hozzá – hogy csapatában egyre több a fiatal, és jól megtalálják az összhangot az idősebb generációval.
Az megbízó levél -átadási ünnepség a Himnusz eléneklésével kezdődött, a Szózattal zárult.

Vélemény, hozzászólás?