Kiemelt hírek Szentes

Lelkes bábosok a Klauzálban

A Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskolában már több éve működik bábszakkör, Darabosné Horváth Ildikó tanítónő vezetésével. A szakkör alapjait még az egykori Petőfi Sándor Általános Iskolában tette le Hering Ferencné, és ez folytatódott a Klauzál iskolában.

A bábozó gyerekek mindig változnak, Ildikó néni tanítványai közül kerülnek ki. Jelenleg az iskola 3. b osztályosai alkotják a csoportot, és lelkesen járnak szakköri foglalkozásokra. Itt egyrészt megtanulják a bábozáshoz szükséges alapokat (versmondás, ének, mozgáskoordináció), másrészt előadásokat próbálnak.

Természetesen ezekben a napokban a Mikulás meséjét adják elő a helyi óvodásoknak, valamint a saját iskolájuk alsó tagozatosainak, összesen közel kétszáz gyermek látta bemutatójukat. December 5-én a Klauzál utcai Nyolcszínvirág óvodások ámultak a kisiskolások előadásán, majd örültek az ilyenkor szokásos (és az iskola Mikulásától kapott) „édes” ajándéknak.

“Inkább bábozunk, mint számítógépezünk” – válaszolták kérdésemre a bábosok, és előadásuk sikerét látva ezen nem is csodálkozom.

Magamban  pedig azon töprengtem: van új a Nap alatt?

A bábosok, a leendő első osztályos tanítónénikkel

 

 

Vélemény, hozzászólás?