Hírek Kiemelt hírek Térség

Lesz Nagytőkén az Istennek háza – címert avattak

Történelmi pillanatot élhettek át Nagytőke lakosai augusztus 20-án: a község címere felkerült a községháza homlokzatára. Az ünnepélyes aktus azért is fontos, mert a címer már eddig is létezett, az most került a nagy nyilvánosság, a közösség elé.
Többek között erről is beszélt címeravató beszédében Szénászky Zsolt polgármester. Fontos a címer a falu lakóinak életében, mert ez jelenti a múltat, és a jelent, de a jövőt is – mondta. A címer az identitást, a faluhoz kötődést jelzi. Egy kicsit magasra sikerült elhelyezni, de nem baj, mi falusi emberek ne hajtsuk le fejünket, nézzük magasra, tekintsünk bizalommal a közös jövőnk felé – tette hozzá.
Beszédében megköszönte mindenki segítségét, aki hozzájárult a címer elhelyezéséhez, külön megköszönte a térség országgyűlési képviselőjének és a kormánynak a támogatását.
Rövid interjú Szénászky Zsolttal, és a program néhány eleme videón:
Farkas Sándor agrárminiszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy nyílt térbe kerül a címer, hiszen az fejezi ki a lakosok közös akaratát a falu hagyományainak megőrzésében, az itt élők lehetőségeinek fejlesztésében.
Ahogy a polgármester is fogalmazott: a Magyar Falu Program sokat segít a vidéken élők helyzetének javításán, és ez így van Nagytőkén is – mondta a parlamenti képviselő, hozzátéve, a jövőben segíteni fogja a falu fejlesztését. Bejelentette: egyre inkább körvonalazódnak azok a feltételek, amelyek lehetővé teszik, hogy a községben felépüljön az Isten háza, a templom. Ezzel együtt további fejlesztéseken dolgoznak együtt a község vezetésével mondta köszöntőjében.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek és szabadtéri
Ezt követően közösen leleplezték a helyi önkormányzat fő falán elhelyezett, Nagytőke címerét.
Az avató ünnepségen Zsoldos Andor helyi lakos olvasta fel az idevágó gondolatait. (A fotók között olvashatják el.)
A rendezvényen közreműködött Czerovszky Henriett.

Vélemény, hozzászólás?