Kiemelt hírek Szentes

Lesz Szentesi Lecsófesztivál – csak Online

Mészáros Zoltán a Hunor Coop Zrt. vezérigazgatója és Csatordai Lajos a társaság vezérigazgató helyettese augusztus 12-én – (finom) lecsó kóstolással egybekötött – sajtótájékoztatót tartott cég székhelyének udvarán. Az idei esztendőben a Hunor Coop Zrt. már 19. alkalommal lesz házigazdája a Szentesi Lecsófesztiválnak.

Az év első felében kialakult vírushelyzet következtében megváltozott különleges körülményeket miatt felmérték az igényeket és a véleményéket. Ennek alapján úgy ítélték meg, hogy az emberek várják ezt az eseményt.

Mivel a jelenlegi járványügyi helyzetben a törvényi rendelkezések nem engedélyezik a tömegrendezvények megtartását, így az évek során már jól kialakult rutint, helyszínt és környezetet az idén nem tudják biztosítani.

Viszont Hunor Coop Zrt.-nek, mint szervezőnek az a célja, hogy a résztvevő családok, baráti társaságok, kollektívák egy kellemes szombat délutánt töltsenek el együtt, főzzenek, beszélgessenek, érezzék jól magukat. Ennek érdekében a világháló bekapcsolását „találták ki”, mely garantálja a kapcsolódást egymáshoz. Az online tér közösséget hoz létre, és összekapcsolhatja a különböző helyszíneken lecsót főző társaságokat.

Mit jelent a Lecsó-online?

Idén is bizonyára sokan főznek lecsót, de ezt ezúttal sok-sok helyen, helyszínen. Fotókat, videókat osztanak meg egymás közt, jelképesen még koccintanak is.

Szerencsére a kezdetektől legnagyobb szponzor, a Szentesi Dél-Kertész első szóra vállalta, hogy idén is biztosítja a paradicsomot és a paprikát, és már csak a főzőcsapatokra van szükség.

Mit kap egy 10 fős csapat?
5 kg szentesi paprikát, 3 kg szentesi paradicsomot, 2 kg makói vöröshagymát, 1 kg Hunor kenyeret és egy 1.000,- Ft-os Hunor vásárlási utalványt. A csomagba kerül még 1 db Hunor Lecsós póló, melyet a főszakácsnakj kötelező viselnie.

Mit fizet a csapat?
Egy jelképes 500,- Ft-os regisztrációs díjat, amely egyben támogató jegy a Rotary „Gift of Life” „Ajándékozz életet” Alapítvány számára.
(A regisztrációs díjon felül lehetőség van további jótékonysági támogató jegy megvásárlására is, mely a regisztráció során történő befizetésekhez hozzáadódik. Az így befolyt teljes összeget a Hunor Coop Zrt. megduplázva az Alapítvány részére utalja át.)

Továbbá egy nyilatkozatban minden csapat vállalja, hogy 3 fotóval és egy 30 másodperces videóval részt vesz a Lecsó Fotó- és Filmfesztiválon. A zsűri által kiválasztott legjobb alkotások készítői értékes díjakban részesülnek.

A Lecsó-online Fesztivált meglátogatja fesztivál nagykövete, a háromszoros olimpiai és világbajnok kajakozó Kammerer Zoltán, aki ígérte, hogy sok-sok főzőhelyszínre személyesen is be fog köszönni.

Az ország más vidékeiről és a határon túlról is várják a lecsót, a Szentest és a kellemes kikapcsolódást szerető csapatok jelentkezését!

És az időpont: szeptember 5. (szombat) 15,00 órától – végkimerülésig

A helyszín: sok-sok családi, baráti, munkahelyi bogrács – körül.

A Lecsó Online Fesztivállal kapcsolatos információk, a Lecsó fotó- és filmfesztivál technikai részletei elérhetők az alábbi oldalakon:
www.hunorcoop.hu
www.fb.com/hunorcoop
www.szentesilecsofesztival.hu
www.fb.com/lecsofesztival

Regisztrálni és a Jótékonysági támogató jegyet megvásárolni, az alapanyag utalványokat átvenni: a HUNOR COOP Központi Iroda Kereskedelmi Osztályán lehet 6600 Szentes, Petőfi u. 5.sz. 2020. augusztus 12-től szeptember 3-ig.

Az alapanyag átvétele: a Kála Coop Szupermarket Áruházban 6600 Szentes, Apponyi tér 7. szeptember 5-én (szombaton) 7,00 – 12,00 óra között.

Vélemény, hozzászólás?