Hírek Kiemelt hírek Szentes

Lezárult az idei Egyetemes Imahét

Az ökumené jegyében, a Krisztus-hívők egységéért szervezett Ökumenikus Imahét istentiszteletei Szentesen ebben az esztendőben a római katolikus, a református, az evangélikus templomokban, illetve a kórházi kápolnában, egy héten át, január 21-28 között, különböző lelkészek igehirdetéseivel valósultak meg.

Az egyetemes imahét tematikáját ezúttal a Karib-térség lakói állították össze, így a rabszolgaság, a kizsákmányolás volt a középpontban. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Elnöksége tavalyi döntése alapján ezentúl az ökumenikus imahét országos nyitó istentiszteletének vasárnapja egyben az üldözött keresztényekért való imádkozás napja is. Szentesen ekkor mindenik a „saját” templomában tartotta az istentiszteletet.

Tulajdonképpen minden nap más helyszínen, másik lelkész hirdetett igét, így Fehér Csaba református lelkipásztor, Didi Xénia református segédlelkész, Zsadányi József plébános, Gilicze Andrásné református lelkész, Veres-Ravai Réka Júlia evangélikus lelkész  osztotta meg gondolatait a hívekkel. Mellettük dr Gruber László plébános, Gilicze András református lelkész is szolgált az egyes alkalmakon, melyek fókuszában a közös imádság, ének állt.

 

 

Az egész hét során a hangsúlyt a közös áhítatra, és az azt követő találkozásra helyezték. Az imatalálkozó végén azt a tapasztalatot szűrhetjük le, hogy a közös gondolkodásra, találkozásokra egész évben érdemes nyitottnak lenni, hiszen egy városban élünk, ahol számos közös programra van lehetőség.

 

 

Lantos Imre fotói a záró, ünnepi alkalmon készültek.

 

Vélemény, hozzászólás?