Kiemelt hírek Szentes

Lírai absztrakció a Tokácsli Galériában

A szentesi Tokácsli Galériában június 8-án nyílt meg Árnyas Koppány Ákos, szegedi festőművész kiállítása.

Az alkotó a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógus Képző Karán végezte szakmai tanulmányait a képi ábrázolás szakon, emellett párhuzamosan tanítói diplomát is szerzett. Első norvégiai látogatása még az egyetemi évek alatt történt még: féléves ösztöndíjat kapott a Hamar University College-ba, ahol Digital graphics szakon tanult. Az akkori impulzusok hatására határozták feleségével, hogy visszatérnek Norvégiába.

Tavaly hazaköltöztek az északi országból, azóta szegedi festőművészként alkot, kiállít. Mostani tárlatán egy átfogó anyagot mutat be, mely jól összefoglalja az eddig elért alkotó eredményeit.

Kecskés László megnyitójában nemcsak a művész „kalandos” életútját vázolta, hanem próbálta értelmezni a tárlaton látható képeket, amelyek a lírai absztrakciót próbálják ötvözni a konstruktív ábrázolással. A kiállító képépítő elemei közé tartoznak a gesztusok, a lendületes ecsetkezelések, melyek a pillanatnyi vagy a kép által sugallt érzelmi töltést kívánják fokozni.

Sok titkot hordoznak a képek, ami nem baj, hiszen ha ezeket meg tudnánk fejteni, akkor már vihetnék is ezeket a múzeumba – mondta befejezésül Kecskés László.

A megnyitón közreműködött – hegedűn – Dudás Ervin.

A tárlat június 30-ig látogatható.

(Fotók: Lantos Imre)

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?