Hírek

Már látszik az M5-ös az M44-esről – így áll az autóútépítés

Az útpálya 75 százaléka már legalább egy rétegnyi aszfalt burkolattal rendelkezik az M44-es gyorsforgalmi Kecskemét-Szentkirály szakaszán.
 
A Duna Grouphoz tartozó Hódút Építő Kft. generálkivitelezésében az M44-es legnyugatibb szakasza épül ki: a nemrég átadott Lakitelek-Szentkirály szakaszhoz kapcsolódva egészen az M5-ös autópályáig. Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában 32,2 kilométeres négysávos jön létre új nyomvonalon, összesen 14 műtárggyal – írja a magyarepitok.hu.

 

Lap információi szerint a 2024 év eleji időjárás kedvezett a kivitelezési munkáknak, ezért februárban már el tudták kezdeni a földmunkákat az M44-es szóban forgó szakaszán. A tavaly elkészült aszfalt alaprétegre februárban már a kötőréteg beépítése is elindult, március második felében pedig a Ckt burkolatalap építése is megkezdődött.

Pál József projektvezető-helyettes arról is beszámolt, hogy a szakaszon épülő 14 műtárgy mindegyikén elkészült a pályalemez. Külön kitért az M44-esen a 441-es főút, illetve a 4614-es út keresztezéséhez épült két hídra. Eszerint a két műtárgy rész-műszaki átadása április végén megkezdődött, a legkésőbb júniusi végén várható ideiglenes forgalomba helyezésük után a közúti forgalom is használhatja majd ezeket. „Ekkor fog megkezdődni az alatta lévő főpályaszakasz összekötése” – derült ki a szavaiból.

 

A teljes szakasz 3/4-e már legalább 1 réteg aszfalt burkolattal rendelkezik, a projekt készültsége 60 százalékos. „Vállalkozási szerződés szerint a projekt műszaki átadása 2025 februárban zárul, a kivitelezés jelenleg az ütemterv szerint halad” – hangsúlyozta a projektvezető-helyettes.

Fotó: Magyar Építők.

Vélemény, hozzászólás?