Kiemelt hírek Szentes

Ma a megyénk tűzoltói jártak élen a véradásban

Napjainkban Földünkön egyre több és több katasztrófára kell számítanunk, ennek megfelelően egyre több ember van kitéve az ilyen veszélyeknek. A veszélyhelyzetet csak növeli, hogy a Föld népességének jelentős része több tízmilliós óriásvárosokban, illetve azok szegénynegyedeiben él. Az ENSZ 1999-ben október második szerdáját a természeti katasztrófák áldozatainak emléknapjává nyilvánította.

Az emléknap megszervezésével kívánják elismerni az egyéni és közösségi akciókat a katasztrófák elleni harcban. Azt a törekvést, melynek során olyan társadalmak formálását célozzák meg, amelyek alkalmazkodóképesek, rugalmasak a katasztrófahelyzetekben, ezáltal (is) csökkentik a katasztrófákban érintett személyek számát.

A természeti csapásokat megakadályozni ugyan nem tudjuk, azonban megfelelő felkészüléssel hatékonyan védekezhetünk ellenük. Ebbe beleilleszthető a védekezésben sokat vállaló katasztrófavédelem és a Vöröskereszt közös és rendeszeres akciója: véradáson vesznek részt a katasztrófavédelem munkatársai, hogy ilyen formában is életeket mentsenek.

Az idei emléknapon, október 14-én a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság valamennyi kirendeltsége részt vett az akcióban.

A szegedi tűzoltó-laktanyában reggel hét és délelőtt tíz óra között várták a katasztrófavédelem munkatársait, akik összesen több mint tíz liter vért adtak.

A szentesi tűzoltók az előző évek gyakorlatától eltérően a Vérellátó Állomáson adtak vért (nem a tűzoltó laktanyában) – ezúttal döntően a kirendeltség vezető beosztású munkatársai.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, ülés

A képen a következők lehetnek: 1 személy, közeli, , szöveg, amely így szól: „25 3 SZABO BOGAR IMRE”

Vélemény, hozzászólás?