Kiemelt hírek Szentes

Ma is példa Kiss Bálint életútja

A szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskolában ezekben  a napokban (március 19. – április 24.) zajlik a Kiss Bálint Napok rendezvénysorozat. Ennek keretében március 25-én a Szeder-temetőben megkoszorúzták Kiss Bálint sírját.

Fehér Csaba, az iskolát fenntartó Nagytemplomi Református Gyülekezet lelkésze mondott imádságot, és méltatta Kiss Bálint életútját. Mint református lelkész, történész, pedagógus nagyon sokoldalú tevékenységet folytatott, sokat köszönhetett neki a helybéli lakosság.

Nem csak a teológiát tartotta szem előtt, hanem foglalkozott az emberek mindennapi gondjaival, érzéseivel is. Gazda életpályája ma is példakép lehet fiataljaink, híveink, a szentesi lakosság előtt – mondta a lelkipásztor.

Hozzátette: talán a városnak is többet kellene foglalkozni Kiss Bálint emlékének ápolásával, hiszen annak idején ő is sokat törődött a közügyekkel, azok megvalósításában tevékeny részt vállalt. Kijelentette: gyülekezetük támogatja azt a kezdeményezést, amely Kiss Bálint emlékének szeretne szobrot állítani – a település méltó helyén.

A lelkész úr szavai után az iskola három 4. b osztályos tanulója mutatta be részletesebben Kiss Bálint életpályáját.

A megemlékezés végén az iskola nevében Karikó-Tóth Tibor igazgató, a gyülekezet nevében Fehér Csaba helyezett el koszorút Kiss Bálint sírjánál.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?