Kiemelt hírek Szentes

Ma van a Szociális Munka Napja

A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként 1997 óta ünneplik világszerte november 12-én a Szociális Munka Napját. Hazánkban az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémával, ami szociális kezelést, gondozást igényel. Nálunk tizenhárom éve köszöntik a szakterület dolgozóit.

Szentes Város Önkormányzata 1999-ben mondta ki határozatában, hogy ezen a napon Szentes városában is meg kell emlékezni az ebben az ágazatban dolgozókról.

Ennek megfelelően a település polgármestere minden évben – ünnepség keretében – köszöntötte a helyi szociális intézményekben dolgozókat:
Szentes Város Önkormányzati Bölcsődéje
Szentesi Családsegítő Központ
Szentes Város Gondozási Központja
Dr. Sipos Ferenc Parkerdő otthon
Szentes Város Hajléktalan Segítő Központja

Ezekben az intézményekben több száz szociális szakember dolgozik, és nap mint nap segíti a rászoruló családokat, az egyedül élőket, segítségre szorulókat, az időseket – együttműködve a Közös Önkormányzati Hivatal Szociális irodájával.

A jelenlegi (őszi) járványügyi helyzetben is végzik tevékenységüket, az intézmények nem zártak be.

November 12-én azoknak a szakembereknek mondunk köszönetet, akik felelősségteljesen, áldozatkészen és nagy szakmai alázattal végzik munkájukat mind a szociális, mind a gyermekvédelem területén.

A kialakult helyzetre való tekintettel külön, kiemelt ünnepséget nem szerveznek számukra, hanem a város polgármestere Köszönő levelet juttatott el az intézményekbe, továbbá közel 700 ezer forintos „jelképes” támogatást biztosított számukra.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

A szociális szakma képviselői a közösségvállalás eszméjét mindennapos, kemény küzdelem során igyekeznek gyakorlattá tenni, eredményekre váltani.
Szerkesztőségünk is köszönti a szociális ágazatban tevékenykedő szakembereket, tisztelettel gondol Rájuk!

Vélemény, hozzászólás?