Kiemelt hírek Szentes

Ma van a Véradók Napja! – Elismerések

Magyarországon a Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére 1988 óta november 27-e a Véradók Napja, ugyanis 1954-ben ezen a napon adományoztak először kitüntetéseket a sokszoros véradóknak.

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat hagyományosan ezen a napon ismeri el azokat a véradókat és véradást támogató szervezeteket, akik, illetve amelyek az adott évben sokat tettek ezért a kiemelten fontos önkéntes tevékenységért.

A koronavírus-járvány második hulláma miatt a központi ünnepségeket nem rendezzük meg azonban az éves díjak és elismerések átadása természetesen nem marad el.

A Vöröskereszt Szentesi Terület Szervezete javaslatára a következők kaptak elismeréseket:

Véradó Mozgalomért ezüst emlékérem – Szabó István

Szabó István 20 éve segíti a vacsorás véradások megszervezését és lebonyolítását Derekegyházon. A község polgármestereként elhivatott támogatója a véradásoknak, és mindig megtalálja a módot arra, hogy létrejöjjön a véradást követő baráti hangulatú vacsora. Támogatása, a mozgalom iránti elkötelezettsége példaértékű!

A képen a következők lehetnek: 1 személy

Véradóbarát Munkahely – MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj

A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalja hosszú évek óta elkötelezett támogatója a véradásoknak. Nyílt napok alkalmával, véradó események szervezésével segíti beteg embertársaink életének megmentése érdekében végzett munkánkat. Kiszállásaink Szentesen mindig sikeresek, illetve a katonák intézeti véradásainkon is rendszeresen megjelennek. Aktív közreműködésükre mindig számíthatunk!

A képen a következők lehetnek: 3 ember, álló emberek

Ezen kívül a Csongrád-Csanád megyei Vöröskereszt 1949 darab kitüntetést ad át, amelyeket a napokban postáztunk mindenkinek! Véradóhőseink közül 169-en legalább 50, 44-en legalább 75 és 22-en legalább 100 alkalommal nyújtották már segítő karjukat és adtak életet másoknak vérükkel!
Közöttük vannak a Szentes térségiek is.

Büszkék lehetünk a régió véradóira!

Vélemény, hozzászólás?