Csongrád Hírek Kiemelt hírek

Maci maci hátán

Mackósereg szállta meg a csongrádi Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola könyvtárát. Kupacokban ülnek az asztalon, a polcok szélén, az ablakban, de még az ablakkilincsen is mackók lógnak. A szeretnivalók plüssök másfél hétig várják a kis rajongókat.

 

navigate_before
navigate_next

Mindenkinek volt gyerekkorában legalább egy macija, amit mindenhová magával vitt, dédelgetett, a legjobb barátja volt. Az iskolában most egy mintegy 400 darabból álló gyűjtemény mutatkozik be, kisebbek, nagyobbak. Van néhány centis apróság, de emberméretű is. Ő például Kistelektől Csongrádig az autó első ülésén utazott, és természetesen bekötötte a biztonsági övet, ahogyan az egy ekkora macinak illik. Topsi Bálint plébános utaztatta a macisereget Antal Imre atyától. A gyűjteményben természetesen elmaradhatatlan Micimackó figurája, de klasszikus barna mackók és fehérek is vannak bőven. Nincs két egyforma.

Ottjártunkkor éppen a 2. osztályosok látogatták meg a plüssmedvéket. Már az ajtóban ölelgetni kezdték a „Főnököt”, a legnagyobb macit, mert a többiekre vonatkozott a hagyományos tiltás: mindent a szemnek, semmit a kéznek! A gyerekek egyik kupactól a másikig szaladtak, mindenütt találtak valami érdekeset, amire rá kell csodálkozni, vicceset vagy éppen aranyosat. Játékba is kezdtek, amely a megfigyelőképességet is fejlesztette: ki kellett találni a körülírás alapján, hogy melyik mackóra gondolt a tanító néni. Aztán már egymásnak adtak feladványokat. Hamar felmérték a „macitérképet”, és néhány másodperc alatt már érkeztek a jó válaszok.

A kiállítást természetesen nemcsak az iskola diákjai nézhetik meg, minden ovis, kisiskolás csoportot szívesen látnak. A macitárlat február 2-ig várja az érdeklődőket a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolában 8-16 óra között.

Vélemény, hozzászólás?