Csongrád Hírek

Macskaduett és ír tánc az Aranyszigetben

aranysziget

Zenés, táncos, humoros műsorral köszöntötték a gondozottakat a csongrádi Aranysziget Otthonban az Idősek Világnapja alkalmából. Az intézmény dolgozói és a társintézmény, a Kisréti Otthon lakói kivették részüket a szórakoztatásból, így néhány pillanatra még Michael Flatley is tiszteletét tette Csongrádon.

Drubináné Fodor Katalin intézményvezető köszöntötte először az Aranysziget Otthon lakóit, megköszönve azt a munkát, amellyel az idősek megteremtették a jövő generációjának mindazt, ami a napi élethez elengedhetetlen. Minden napnak megvolt a maga nehézsége és a maga csodája is. 1991-ben, 26 évvel ezelőtt nyilvánította az ENSZ közgyűlése október 1-jét az Idősek Világnapjává. De nem csak ezen a napon kell szeretni, tisztelni az időseket, az év minden napján meg kell próbálni visszaadni, meghálálni azt a törődést, amelyet évtizedeken keresztül kaptunk szüleinktől, nagyszüleinktől.

Az ünnepségen részt vett a térség országgyűlési képviselője, Farkas Sándor is, aki arra emlékeztetett, fontos, hogy ezek az intézmények olyan lehetőségeket biztosítanak az idős ellátottaknak, amelyek a hétköznapokat megkönnyítik, megfelelő életkörülményeket teremtenek. Hiszen nem szabad elfelejteni, hogy akár mi is rászorulhatunk majd az ilyen gondoskodásra évek múlva.

Az időseket először Varga Nándor, a Magyar Kultúra lovagja szórakoztatta, vidám verses összeállítással, majd a dolgozók nyitótánca következett: ír steptáncot mutattak be, amelynek utolsó pillanataira még a géppuskalábú Michael Flatley is megérkezett. A dolgozók nem csak tánccal, hanem dallal is készültek, az alkalmi kórus arról énekelt, hogy: Kezdjetek el élni! Hiszen soha nincs késő élményeket gyűjteni. Ezután a Kisréti Otthon gondozottjainak zenés-táncos műsora következett, majd ismét a dolgozók vették át a terepet, a klasszikus Hofi-Koós Macskaduettet adták elő, a közönség nagy örömére. Ezután pedig a Felgyői Dalárda szórakoztatta az időseket.

aranysziget
aranysziget
aranysziget
aranysziget
aranysziget
aranysziget
aranysziget
aranysziget
aranysziget
aranysziget
aranysziget
aranysziget
aranysziget
aranysziget
aranysziget
aranysziget
navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?