Kiemelt hírek Térség

Madarak Fák Napja a kastélyparkban

A Madarak és Fák Napja alkalmából a Csongrád Megyei Gesztenyeliget Otthon szervezésében intézményi szintű vetélkedőt rendeztek május 10-én, a Nagymágocsi Kastélyotthonban.

Az Otthon részlegeiből érkezett csapatokat Drubináné Fodor Katalin intézményvezető köszöntötte. Az idei jeles naphoz kapcsolód esemény már a második alkalom, szeretnének ebből hosszabb időre szóló hagyományt teremteni, mondta az intézményvezető asszony. Ennek érdekében (is) felajánlott egy Arany madarat, melyet a mindenkori első helyezett csapat őrizhet egy éven át.

 

A Gesztenyeliget otthonhoz tartozó telephelyek közül ezúttal a Derekegyházi Ápoló Otthon, egy-egy Szentesi-, illetve Nagymágocsi Támogatott Lakhatás, valamint a Nagymágocsi Nappali Támogatott Központ csapatai neveztek a komplex jellegű megméretésre.

A vetélkedőt a Kastélyotthon mentálhigiénés csoportjának munkatársai állított össze úgy, hogy kihasználják a kastély parkja által adott lehetőségeket. Voltak ügyességi feladatok; fákat kellett felismerni; felolvasás után kitalálni: melyik madárról volt szó; madarat kellett felismerni tolláról. Végül egy tréfás vetélkedő zárta az amúgy is vidám hangulatú megméretést, játékot.

 

 

A helyezést ugyan eldöntötték, de minden csapat kapott oklevelet és ajándékot, természetesen a győztes csapat – egy évre – megkapta az Arany madarat is.

A végső sorrend:

  1. Vándorsólyom csapat
  2. Atléták csapata
  3. Sólyom csapat
  4. Fülemile

( A résztvevő a vetélkedő elején csapatnevet választottak maguknak.)

Drubináné Fodor Katalin elmondta, hogy jó volt látni a versengő, az egymásért izguló csapatokat, ami számára igazolja a rendezvény létjogosultságát. Hozzátette: intézményük igyekszik minél több olyan eseményt szervezni, amelynek során ellátogathatnak egymáshoz az ellátottak, megismerhetik egymást, egymás életterét, lakóhelyét. Ez a Madarak Fák Napja rendezvény is ezt a célt szolgálta.

(fotók: Aracsi Imre)

 

Vélemény, hozzászólás?