Hírek Kiemelt hírek Szentes

Madárodúkat helyeztek el a Föld napján

Egy nap a holnapért, a klímáért! Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet a 31. magyar és az 51. világméretű Föld napja, melynek kiemelt témája maradt a biológiai sokféleség megőrzése is.
A Föld napja alkalmából azon kívül, hogy a város folytatja a fásítási programot, melynek keretében csak a tavalyi évben és az idén több mint 300 db fát telepített el, méhlegelőt alakított ki, a fatelepítések keretében az idén először a végzős 8. osztályok is ültettek fákat a napokban, illetve a tavaszi új életfák is eltelepítésre kerültek.
A héten 25 db Magnóliával gazdagodnak a város különböző helyein lévő zöldfelületek is.
A biodiverzitás egyik nagyon fontos eleme a madárvilág is, ezért a Föld napján április 22-én 7 madárodút helyeztek fel a Széchenyi liget fáira. Az odúkat egy madarakat kedvelő, jó szándékú lokálpatrióta, a kedves nagypapa Garai Szabó Imre készítette és ajándékozta azokat a liget madárközösségének.
Garai Sz. Imrétől megtudtuk, hogy nyugdíjba vonulása óta szeret barkácsolni. Madarászokkal találkozva határozta el, hogy madárodúkat fog készíteni, mert madáretetőből aránylag sok, odúból viszont kevés van.
Eddig már készített több mint száz mesterséges fészket, melyek közül Szentesen kívül, más települések parkjaiban természetvédelmi területein is találhatók „példányok”.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és természet
A felajánlást megköszönte az odúk felszerelésénél jelenlévő Szabó Zoltán Ferenc polgármester. Hangsúlyozta, hogy az ilyen, sokszor csekélységnek tűnő, a környezetvédelemmel összefüggő tettek jelentik a valódi természetvédelmet.

Vélemény, hozzászólás?