Kiemelt hírek Szentes

Magas rangú vendégek a református otthon jubileumán

A Szentesi Református Idősek Otthona április 10-én rendezte meg az intézmény fennállásának 10. évfordulója tiszteletére a jubileumi ünnepségét, amelyen megjelent Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, és a helyi közélet reprezentánsai, a társintézmények vezető képviselői.

A megjelenteket Fehér Csaba az Otthont működtető Nagytemplomi Református Gyülekezet lelkésze köszöntötte, majd Fekete Károly Egyházkerületi püspök mondott ünnepi áhítatot. Ennek során többek között arról beszélt, hogy az otthon oltalmat, társas együttélést biztosít, a betegek számára a szenvedés enyhítését nyújtja. Bár az épület fontos, jó körülményeket, egészséges környezetet nyújt a lakóknak, az igazi kincset maguk az emberek jelentik.

dr. Fekete Károly
Fehér Csaba

 

Czibere Károly az ünnepségén azt mondta: az idősek megbecsülésének egyik legfontosabb eszköze, miként gondoskodunk biztonságukról. Az idősek integráns részei a társadalomnak, erőforrásai a nemzetnek, az önbecsülésünk függ attól, hogyan tekintünk rájuk – jelentette ki.

A politikus kifejtette, az egyházak a kormány számára természetes szövetségesek, munkájuk plusz értéket jelent nemcsak az intézményben élők számára, hanem az egész társadalom számára.

Ezért a következő hetekben egyeztetést kezd az egyházakkal újabb állami otthonok átadásáról, emellett 2,7 milliárd forint forrást biztosít az egyházak szeretetszolgálatainak, hogy a megnövekedett munkájukat folytatni tudják.

Szerkesztőségünknek erről így nyilatkozott az államtitkár:

Czibere Károly, az Emmi államtitkára

Magas rangú vendégek a református otthon jubileumánA Szentesi Reformátusok Idősek Otthona április 10-én rendezte meg az intézmény fennállásának 10. évfordulója tiszteletére a jubileumi ünnepségét, amelyen megjelent Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, és a helyi közélet reprezentánsai, a társintézmények vezető képviselői.Részletes tudósítás itt:http://hir45.hu/magas-rangu-vendegek-a-reformatus-otthon-jubileuman/

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. április 10.

 

A jubileumi ünnepség érdekes (és spontán) pillanat volt, amikor egy gondozott az államtitkár beszéde után váratlanul felállt, és megköszönte a kormány eddigi tevékenységét, amit az idősek érdekében eddig tett. Hozzászólása végén egy kérést fogalmazott meg: egy kisbuszra lenne szüksége az Otthonnak, hogy többet és messzebbre tudjanak kimozdulni az intézményből. (Az államtitkár sürgős intézkedést, megbeszélést ígért.)

 

Farkas Sándor (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség által fenntartott otthon – a dolgozók szolgálatának köszönhetően – a legkiválóbbak közé tartozik a régióban.

Farkas Sándor

Juhász András, a Csongrádi Református Egyházmegye esperese az idősek gondozásának fontosságát emelte ki köszöntőjében valamint ebben a munkában az elkötelezettség, az empátia szükségességét – ezek itt Szentesen meglévő értékek.

Az ünnepség Szirbik Imre polgármester az intézmény létrehozásának kezdeteit elevenítette fel, majd példákkal illusztrálta, hogy milyen szolgálatkészek az intézmény dolgozói, amiért köszönetét fejezte ki.

Szirbik Imre

Horváth Imre intézményvezető röviden megemlékezett az elmúlt 10 évről. Beszédében kiemelte, hogy az otthon mi mindenért lehet hálás, és hogy az eltelt idő alatt milyen értékeket, és szakmai minőséget sikerült megteremteni. Ezután bemutatta az intézmény új logóját, majd az ünnepség végén köszönetet mondott a támogatóknak és valamennyi dolgozónak.

 

Az eseményen négy gondozott, valamint az orgonánál Nyíri Dánielné szolgált.

A rendezvény végén a vendégek megtekintették az intézmény, és részt vettek a szeretetvendégségen.

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?