Kiemelt hírek Szentes

’Magasban készült’ művészi fotók kiállítása

Szentesen a Galéria Kávéház és étteremben február 4-én nyitották meg Dobóczky Zsolt szegedi fotóművész “LÉGBŐL KAPOTT FOTOGRÁFIÁK” című fotókiállítását. A megjelenteket Nagy István, a kiállítást rendező Szentesi Fotókör vezetője köszöntötte. Örömét fejezte ki, hogy fotós társa már nem első alkalommal állít ki Szentesen, és ez a kapcsolat a helyi fotókör számára hasznos tapasztalatokat biztosít.

A kiállítást Kis Péter fotográfus nyitotta meg. Felhívta a figyelmet egy új fotós-perspektíva – a magasból történő fotózás – felfedezésére. Eddig kevésbé ismert látványt lehet bemutatni kreatív, művészi módon, melyet fényképezőgéppel a földfelszínen még nem, a repülőről már nem lehet megörökíteni. A kiállító fotós számára ebben a különleges távlatban is legizgalmasabb évszak az ősz és a tél, de a kiállítás szolgál egy két meglepetéssel is.

A kiállító fotós titulusait így sorolják: matematika-fizika szakos tanár, villamosmérnök, fotóművész. Jó lenne, ha most már megváltozna a sorrend: elsősorban a fotóművész szerepelne, mert megérdemli az alkotó – fejezte be megnyitóját Kis Péter.

A megnyitót követően az Ifjúsági Házban Dobóczky Zsolt a drónos fotózás fortélyairól és szépségéről mondott el néhány hasznos információt, közben vetített formában még több érdekes légi fotót is megnézhetett a közönség.

A tárlat megtekinthető április 1-ig a kávéház nyitvatartási idejében.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?