Kiemelt hírek Térség

Magyar Falu Program – út- és járdafelújítások a megyében

Csongrád-Csanád megyében tizenhárom település pályázott sikeresen a Magyar Falu Program önkormányzati tulajdonú utak építését, felújítását célzó pályázati forrására.

Az ötezer lélekszám alatti települések közül Árpádhalom, Baks, Csanytelek, Derekegyház, Kiszombor, Nagytőke, Óföldeák, Ópusztaszer, Szatymaz, Szegvár, Tömörkény, Üllés és Zsombó településeken újulhat meg az elképzelések szerinti útfelújítás.

A támogatások különböző mértékűek, többségében 6 és 7 millió forint közötti pályázati forrás érkezik a településekre, azonban négy településre, Kiszomborra, Óföldeákra, Üllésre és Zsombóra 28-29 millió forint közötti értékben érkezik a kormányzati segítségből. Mintegy 182 millió forinttal segíti a program a megyei településeket.

A járdák felújítására szintén pályázatot hirdetett a kormány a falvak számára. Erre a forrásra megyénkben négy önkormányzat pályázott sikeresen. Ásotthalom, Derekegyház, Eperjes és Székkutas változó mértékű, 3 és 5 millió forint közötti járdafelújításra kap segítséget, melyek összesen közel 16 millió forintnyi támogatást jelentenek.

A Magyar Falu Program pályázati elbírálása az önkormányzati és egyházi közösségi tér felújítás, a játszótér és óvodaudvar fejlesztését célzó pályázatokkal folytatódik.

Vélemény, hozzászólás?