Kiemelt hírek Szentes

Magyar Kultúra Napján – a református iskolában

A szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskolában január 22-én közösen ünnepelték nemzeti himnuszunk (nemzeti imádságunk) születésének évfordulóját. Kölcsey Ferenc 197 évvel ezelőtt, ezen a napon készült el legjelentősebb művével, amelyet Erkel Ferenc 1844-ben zenésített meg. A Himnusz 1903-ban vált törvényileg is a magyar nemzet himnuszává.

Az intézmény felső tagozatos diákjai az első tanítási óra előtt az iskola dísztermében közösen emlékeztek a jeles évfordulóra, a Magyar Kultúra Napján.

A hetedik évfolyamos tanulók egy műsor keretében beszéltek a Himnusz születésének történetéről, majd elszavalták a verset. Felkészítő tanáruk Tomcsányiné, Lucz Szilvia volt.
A teljes program itt látható – videón:
https://youtu.be/CKKVOFrhgpE

Zárásként a mintegy 200 diák közösen elénekelte a nemzeti himnuszunkat.

 

Magyar Kultúra Napján – a református iskolában

Magyar Kultúra Napján – a református iskolában(Videókkal és képmelléklettel)A szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskolában január 22-én közösen ünnepelték nemzeti himnuszunk (nemzeti imádságunk) születésének évfordulóját. Kölcsey Ferenc 197 évvel ezelőtt, ezen a napon készült el legjelentősebb művével, amelyet Erkel Ferenc 1844-ben zenésített meg. A Himnusz 1903-ban vált törvényileg is a magyar nemzet himnuszává.Az intézmény felső tagozatos diákjai az első tanítási óra előtt az iskola dísztermében közösen emlékeztek a jeles évfordulóra, a Magyar Kultúra Napján.A hetedik évfolyamos tanulók egy műsor keretében beszéltek a Himnusz születésének történetéről, majd elszavalták a verset. Felkészítő tanáruk Tomcsányiné, Lucz Szilvia volt.A teljes program itt látható – videón:https://youtu.be/CKKVOFrhgpEZárásként a mintegy 200 diák közösen elénekelte a nemzeti himnuszunkat.

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2020. január 22., szerda

Vélemény, hozzászólás?