Csongrád Hírek Kiemelt hírek

Malaca lett a kiskerttulajdonosnak!

A legszebb konyhakertek mozgalomhoz öt évvel ezelőtt csatlakozott Csongrád, a koordinátori feladatokat pedig Máté Attila önkormányzati képviselő vállalta. Csongrádon a kategóriák győztesei mellett egy különdíjat is átadnak, egy malac talál gazdára ilyenkor, amelyet Máté Attila ajánlott fel. A malac ma érkezett meg új gazdájához, Győri Andrásnéhoz.

A kezdeményezés ötletgazdája Karcag alpolgármestere, Kovács Szilvia, aki azt szerette volna, minél többen termeljenek saját maguknak és családjuknak zöldséget, gyümölcsöt. A kert folyamatos munkát ad azoknak, akik saját termesztésű, egészséges, terményeket szeretnének az asztalra rakni. A legszebb konyhakertek programban egyre többen vesznek részt, idén mintegy 60-an neveztek Csongrádon.

Négy kategóriában hirdettek eredményt, sok szép gondozott kerttel neveztek a gazdák, nehéz volt dönteni. Máté Attila minden évben felajánl egy malacot egy kerttulajdonosnak, ezt idén Győri Andrásné kapta, aki ma – születésnapján – vehette át nyereményét.

A nyereménymalac utánfutón érkezett új gazdájához, kissé megilletődve, szégyenlősen álldogált a szalmán. Máté Attila szakavatott mozdulatokkal fogta meg az állatot, és kézben vitte a takaros kis ólig, ahol már maximális kényelem várta Mazsolát. Így nevezte el ugyanis Győri Andrásné a 35-40 kilós kis mangalica kant, aki láthatóan nagyon jól érezte magát új lakhelyén. Kati néni sokáig tanyán élt, a városba költözve azonban úgy gondolta, csak csirkéket tart, de nagyon örült a malacnak, szívesen neveli.

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?