Kiemelt hírek Szentes

Már 10 éves a Parkerdő Otthon

A Szentesi dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon az idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Ebből az alkalomból november 19-23. között „Idősek Hete” címmel rendezvénysorozatot szervezett az intézmény.

Az Otthon munkatársai gyakorlatilag  a hét minden napjára szerveztek legalább egy nagyobb szabású programot a lakók és hozzátartozóik, valamint a város érdeklődő lakossága számára.

Az első nap Egészségnap-ot tartottak, ahol az egészséges életmóddal, a korszerű táplálkozással ismerkedhettek meg a részvevők elméletben és „gyakorlatban” egyaránt.

November 20-án Nyílt nap-ot rendeztek, ahol az érdeklődők számára bemutatták az intézményt, annak körülményeit, szolgáltatásait, a bentlakás feltételrendszerét. Voltak is érdeklődők, de (talán) lehettek volna többen is.

Persze azt is tudni kell, hogy az Otthon „telt házzal” működik, 60-an vannak a sürgősségi várólistán, és még legalább 30-an azok, akik az esetleges „üres” helyekre várnak.

Ugyanezen a napon kézműves foglalkozásokat is tartottak, amelyen a házigazdákon kívül más, helyi társintézmények gondozottjai is részt vettek.

A Parkerdő Otthon elmúlt tíz évéhez kapcsolódóan egy színvonalas, érdekes, és látványos kiállítást is rendeztek, amelyet még ezen a héten bárki megtekinthet.

képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?