Kiemelt hírek Sport Szentes

Már a jövő évi EB-re készülnek

Ezen a héten, július 9-15 között Szentesen, a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban tartották meg a kötött- és szabadfogású, diák- és serdülő válogatott táborát. Összesen 66 sportolót hívtak meg – a legjobbak közül – az ország minden részéből.

A Magyar Birkózó Szövetség által finanszírozott tábor szakmai vezetője Bacsa Ferenc mesteredző, akit arra kértünk, hogy mondja el Olvasóinknak az idei tábor célját:

 

A tábor vezetését a mesteredzőn kívül Cifferszky Ákos és Csonka Csaba, valamint a helyiek részéről Mazula Erik segíti. Részt vesz a tábor munkájában az idei, Győrben rendezett Serdülő Európa bajnokság két érmes birkózója: az aranyérmes Varsányi László Csaba (Bp. Honvéd) és a bronzérmes Borosi Henrik (Eger).

(j.) Varsányi László Csaba , Cifferszky Ákos, Borosi Henrik

Videó-válogatás a bemelegítéstől a gyakorlásig:

 

A táborban a kora délelőtti órákban kezdődik az edzés, majd ebéd után szabadidős programokon vesznek részt a fiatalok. Ez utóbbiak keretében megemlékezésen vettek részt az Olimpiai tölgynél, jártak a strandon,   elmennek a derekegyházi palacsinta fesztiválra is.

A Szentesi dr. Papp László Birkózó Sportegyesületből Kovács Zsolt, Kuczora Márk és Kuczora Attila tagja a serdülő válogatott keretnek, illetve végig edzették a tábort.

 

Kovács Zsolt sárga mezben

A szentesi tábor után még az őszi- és a téli iskola szünetben is szervez edzőtábort a szövetség.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?