Kiemelt hírek Szentes

Már az első önálló koncert is nagy siker volt

A Szentesi Nyári Szabadtéri Színház keretén belül július 20-án nagy sikerűn önálló koncertet adott Debreczeni-Kis Helga a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ színpadán.

Nemcsak az előadó, de a szépszámú közönség is nagy izgalommal várta az eseményt, hiszen egy estét, önállóan betölteni nem ugyanaz, mint valahol vendégként fellépni, táncházat csinálni, másokkal közösen koncertet adni.

Már az elején leszögezzük: (talán) megérte izgulni, hiszen a program magas-színvonalú volt, a nézők pedig jól szórakoztak, nem mindennapi élményben részesülhettek.

A koncert előtt készült interjú Debreczeni-Kis Helgával:

A koncert felépítése profi volt. Először a főszereplő szólóban citerázott, majd jöttek a duó- produkciók, végül a kis együttes mutatta meg a magyar népzene értékeit – nem is akármilyen előadásban.

Debreczeni-Kis Helga megmutatta, nemcsak citerán játszik élményt adóan, hanem hegedűjátéka is kimagasló, továbbá kobzolni, furulyázni, tilinkózni, énekelni is nagyon tud. Ezen az estén mind ezekhez társult kedves, hangulatos, közvetlen műsor-vezetése, amellyel még tovább növelhette kedvelőinek táborát.

 

 

 

A koncert szerves részeként láthatta-hallhatta a közönség a Zithe Random formációt (Debreczeni-Kis Helga és Dömény Krisztián), és elcsodálkozhatott azon, hogy mi minden szólalhat meg a citerán. Ugyanolyan hozzáértéssel, átéléssel és élvezettel adták elő a népzenei, vagy a komolyzenei átiratú darabot, mint a népszerű filmzenét.

A Korsós Kingával (koboz, ének) együtt előadott produkciókon jól érzékelhető volt a hosszabb ideje közös zenélés, a népzene prezentációjáról alkotott nagyon hasonló álláspont.

Az est második felében Terenyei Péter (brácsa) és Szekeres Marcell (bőgő) járult hozzá, hogy jól sikerüljön a koncert, jól szórakozzon  a közönség.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?