Csongrád Kiemelt hírek

Már Csongrádon sincs tél

A művelődési központtól karikás ostoros és dobos felvonulás indult a Kossuth térre, hogy február utolsó napján elbúcsúztassák a telet Csongrádon.

A Csongrádi Művelődési Központ és Városi Galéria szervezésében február 28-án, egy nappal a meteorológiai tavasz beköszönte előtt elbúcsúztatták a telet.

A város fő utcájának egy részén a Langaléta Garabonciások a Csongrádi Ostorosok „vezetésével” felvonultak – főként – a fiatal csongrádi lakosok, és nagy zajkeltéssel, hurrogással, ostorcsattogtatással zavarták el a telet. (Bár a hőmérők már – finoman fogalmazva – nem jeleztek mínuszokat…)

Ennek ellenére vidámra sikerült a csongrádi télűzés is – mondják azok a szentesiek, akik segítettek a szomszéd vár „katonáinak” ebben a feladatban.

A télbúcsúztatás egy kiszebáb elégetésével zárult a Városháza előtti téren.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2581155735288901

Fotó: Lantos Imre

Csongrádi télbúcsúztatás

Már a szomszédban sincs télA művelődési központtól karikásostoros és dobos felvonulás indult a Kossuth térre, hogy február utolsó napján elbúcsúztassák a telet Csongrádon. A Csongrádi Művelődési Központ és Városi Galéria szervezésében február 28-án, egy nappal a meteorológiai tavasz beköszönte előtt elbúcsúztatták a telet. A város fő utcájának egy részén a Langaléta Garabonciások a Csongrádi Ostorosok „vezetésével” felvonultak – főként – a fiatal csongrádi lakosok, és nagy zajkeltéssel, hurrogással, ostorcsattogtatással zavarták el a telet. (Bár a hőmérők már – finoman fogalmazva – nem jeleztek mínuszokat…)Ennek ellenére vidámra sikerült a csongrádi télűzés is – mondják azok a szentesiek, akik segítettek a szomszéd vár „katonáinak” ebben a feladatban. A télbúcsúztatás egy kiszebáb elégetésével zárult a Városháza előtti téren.Képmelléklet:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2581155735288901 Fotó: Lantos Imre

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. március 1., péntek

Vélemény, hozzászólás?